Flux-stiri

Ministrul Energiei: Furnizorii de energie nu au motive să nu aplice compensaţiile în facturi

Ministrul Energiei: Furnizorii de energie nu au motive să nu aplice compensaţiile în facturiMinistrul Energiei: Furnizorii de energie nu au motive să nu aplice compensaţiile în facturi

Furnizorii de electricitate şi de gaze naturale nu au motive să nu aplice compensaţiile în facturile pe care le emit pentru luna noiembrie, în condiţiile în care normele de aplicare a legii compensaţiilor au fost publicate pe 27 octombrie, a declarat luni ministrul Virgil Popescu, la Digi24.

Ministrul Energiei susţine că oamenii vor plăti pentru energie „în jurul valorilor de anul trecut”.

Conform Institutului Naţional de Statistică, în noiembrie 2021 gazele naturale s-au scumpit cu peste 49% faţă de noiembrie 2020, energia electrică cu 8% iar energia termică cu peste 10%.

În context, ministrul a spus că „ANRE va avea grijă” de clienţii furnizorilor care au ieşit din piaţă, aceştia urmând să fie preluaţi de un furnizor de ultimă instanţă (FUI). Tensiunile de pe piaţa gazelor naturale au determinat mai mulţi furnizori de gaze să reunţe a contracte, astfel că un număr semnificativ de clienţi au trebuie să fie preluaţi sau vor fi preluaţi de furnzorii de ultimî instanţă. la rândul lor, aceste companii au dificultăţi în a asigura cantităţile de gaze necesare clienţilor suplimentari, astfel că au averticzat că ar putea renunţa la statutul de FUI.

The post Ministrul Energiei: Furnizorii de energie nu au motive să nu aplice compensaţiile în facturi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code