Flux-stiri

Un judecător din cadrul Tribunalului Cluj a fost exclus din magistratură din cauza a două clipuri pe TikTok

Un judecător din cadrul Tribunalului Cluj a fost exclus din magistratură din cauza a două clipuri pe TikTokUn judecător din cadrul Tribunalului Cluj a fost exclus din magistratură din cauza a două clipuri pe TikTok

  • Judecătorul din cadrul Tribunalului Cluj,Cristi Dănileţ, a fost exclus din magistratură, abaterea reţinută fiind „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiţiei”, după ce a postat, pe TikTok două filmuleţe.
  • Magistratul spune că imaginile nu au legătură cu profesia şi este viaţa lui privată.

„Azi (luni – n.r.) s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmuleţe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăţ o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmaţie în legătură cu justiţia şi imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viaţa mea privată pentru care nu înţeleg să dau socoteală nimănui. Abaterea reţinută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiţiei”. Soluţia s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecţia Judiciară”, spune Cristi Dănileţ pe pagina de Facebook.

Judecătorul spune că va formula recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi este sigur că se va remedia această soluţie.

„Îmi voi continua îndeplinirea atribuţiilor până se ia decizia finală”, mai spune Dănileţ.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, luni, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ.

„Cu majoritate, admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Cristi Vasilică Danileţ – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în manifestările pârâtului pe reţelele de socializare. Cu majoritate (…) aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în <excluderea din magistratură> pentru săvârşirea abaterii disciplinare (…). Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată în minuta deciziei Secţiei de judecători a CSM.

The post Un judecător din cadrul Tribunalului Cluj a fost exclus din magistratură din cauza a două clipuri pe TikTok appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code