Flux-stiri

Ministrul Finanțelor anunță o taxă în plus pentru cei care dețin mai multe mașini sau apartamente

Adrian CâciuAdrian Câciu

  • Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a transmis că Guvernul ia în calcul o taxă suplimentară aplicată celor care au mai multe mașini sau apartamente.
  • Adrian Câciu a spus că nu i se pare „normal să ai același impozit, dacă ai mai multe proprietăți.”
  • Ministrul Finanțelor a transmis că Guvernul are în vedere și o analiză privind impozitarea bacșișului în domeniul Horeca, precum și eliminarea scutirii de impozit pe venit din sectorul IT.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că Guvernul are în vedere o taxare suplimentară a celor ce au mai multe maşini sau aparmentente. Într-un interviu acordat pentru Hotnews, ministrul Finaţelor a precizat că nu consideră „normal să ai acelaşi impozit dacă ai mai multe proprietăţi”.

Ministrul Adrian Câciu a mai spus că, în opinia sa, impozitul ar trebui să fie aplicat începând cu a treia proprietate sau a treia maşină, iar banii ar trebui să meargă la bugetul local, nu la cel naţional.

Nu cred că este normal să ai acelaşi impozit, dacă ai mai multe proprietăţi. O maşină la o familie. Ştiţi că în Japonia, de exemplu, nu poţi să-ţi cumperi maşină dacă nu faci dovada că ai locul de parcare. Majoritatea a început să ia două maşini. Bun, înţeleg şi asta. La a treia sau la a patra? Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar de aici încolo nu mai eşti egal cu cel care, de exemplu, stă cu chirie.„, a spus ministrul Finaţelor, Adrian Câciu, într-un interviu acordat pentru Hotnews.

Ministrul Finanțelor a mai precizat şi că Guvernul are în vedere o analiză pentru impozitarea bacşişului în domeniul Horeca, dar şi eliminarea scutirii de impozit pe venit din sectorul IT.

The post Ministrul Finanțelor anunță o taxă în plus pentru cei care dețin mai multe mașini sau apartamente appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code