Flux-stiri

Motivul pentru care testamentul prințului Philip va fi ținut secret timp de 90 de ani

Buckingham Palace has announced Prince Philip, The Duke of Edinburgh, has passed away age 99 - FILE - British Royal Family at Trooping the Colour Queen Elizabeth, The Prince of Wales Charles, The Duchess of Cornwall Camilla, The Duke and Duchess of Cambridge, Prince George, Princess Charlotte, Prince Andrew and Princess Anne attending the annual trooping the color is to honor the Queens official birthday in London, UK on June 17, 2017. Photo by Robin Utrecht/ABACAPRESS.COMBuckingham Palace has announced Prince Philip, The Duke of Edinburgh, has passed away age 99 - FILE - British Royal Family at Trooping the Colour Queen Elizabeth, The Prince of Wales Charles, The Duchess of Cornwall Camilla, The Duke and Duchess of Cambridge, Prince George, Princess Charlotte, Prince Andrew and Princess Anne attending the annual trooping the color is to honor the Queens official birthday in London, UK on June 17, 2017. Photo by Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

  • Testamentul prințului Philip, ducele de Edinburgh, trebuie să rămână secret timp de cel puțin 90 de ani a decis Înalta Curte din Regatul Unit, transmite BBC.
  • Decizia a fost luată în baza unei convenții vechi de peste un secol care prevede ca, după moartea unui membru de rang înalt al familiei regale, să se ceară instanțelor ca testamentele să fie sigilate.

Principalul motiv pentru care testamentul prințului Philip va rămâne secret în următorii 90 de ani este de a proteja „demnitatea și statutul” reginei Elisabeta a II-a.

Acest lucru înseamnă că, spre deosebire de majoritatea testamentelor acordate prin succesiune, acesta nu va putea fi consultat public. Va exista un proces privat peste 90 de ani pentru a decide dacă poate fi desigilat.

Audierea privind cererea de sigilare a testamentului a fost, de asemenea, ținută în privat în luna iulie.

Judecătorul a ascultat argumentele avocaților care reprezentau averea prințului Philip și ale procurorului general, principalul consilier juridic al guvernului, și și-a publicat joi hotărârea.

Acesta a declarat că, în calitate de președinte al diviziei speciale pentru familia regală din Înalta Curte, este custodele unui seif care conține peste 30 de plicuri, fiecare conținând testamentul sigilat al unui membru decedat al familiei regale.

Și, pentru prima dată în mai bine de 100 de ani, el a stabilit un proces prin care aceste testamente ar putea fi făcute publice.

„Am considerat că, din cauza poziției constituționale a Suveranului, este adecvat să avem o practică specială în ceea ce privește testamentele regale. Este necesar să se consolideze protecția acordată aspectelor cu adevărat private ale vieții acestui grup limitat de persoane, pentru a menține demnitatea Suveranei și a membrilor apropiați ai familiei sale”, a spus judecătorul.

El a declarat că nu a văzut testamentul prințului Philip și nici nu i s-a spus nimic despre conținutul acestuia, în afară de data executării și de identitatea executorului desemnat.

Judecătorul a mai declarat că a decis să țină audierea în privat deoarece ar fi fost de natură să genereze „publicitate și conjecturi foarte semnificative” care ar fi „înfrânt scopul cererii”.

„Am acceptat argumentul potrivit căruia, deși ar putea exista o curiozitate publică în ceea ce privește aranjamentele private pe care un membru al familiei regale ar putea alege să le facă în testamentul său, nu există un interes public real ca publicul să cunoască aceste informații complet private”, a spus el.

El a precizat că nu există niciun motiv legal pentru orice reprezentare din partea presei, deoarece interesul public este reprezentat de procurorul general.

Prinţul Philip a fost înmormântat pe 17 aprilie la Castelul Windsor, iar la ceremonie au putut participa doar 30 de persoane, din cauza condițiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Sicriul a fost purtat de un Land Rover proiectat de ducele de Edinburgh.

The post Motivul pentru care testamentul prințului Philip va fi ținut secret timp de 90 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code