Flux-stiri

NATO și SUA condamnă ordinul lui Putin de a pune în alertă forțele nucleare

  • SUA și NATO condamnă ordinul președintelui Putin de a pune în stare de alertă maximă forțele nucleare.
  • Acestea l-au calificat pe președintele rus ca fiind periculos și inacceptabil.
  • Casa Albă nu exclude impunerea unor sancțiuni asupra domeniului energetic rusesc.

Statele Unite și NATO au condamnat duminică ordinul președintelui rus Vladimir Putin de a pune în stare de alertă maximă forțele sale nucleare și l-au calificat drept periculos și inacceptabil, în timp ce Casa Albă a declarat că nu exclude impunerea de noi sancțiuni asupra sectorului energetic rusesc.

În emiterea ordinului de a pregăti armele nucleare ale Rusiei pentru o pregătire sporită în vederea lansării, Putin a citat „declarațiile agresive” ale aliaților din NATO și sancțiunile extinse impuse de națiunile occidentale. Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, că acțiunile lui Putin au dus la escaladarea conflictului și au fost „inacceptabile”.

Thomas-Greenfield a declarat că Statele Unite „continuă să analizeze măsuri noi și chiar mai dure împotriva rușilor”. La Pentagon, un înalt oficial american din domeniul apărării a descris, de asemenea, ordinul nuclear al lui Putin ca fiind o escaladare și a spus că acesta „pune în joc forțe care, dacă există o eroare de calcul, ar putea face lucrurile mult, mult mai periculoase.” Statele Unite încearcă să determine ce înseamnă ordinul lui Putin „în termeni tangibili”, a spus oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului.

Scretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat ordinul nuclear al lui Putin drept „agresiv și iresponsabil„. Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că Putin a răspuns la o amenințare imaginară.

„L-am văzut făcând acest lucru de nenumărate ori. În niciun moment Rusia nu a fost amenințată de NATO, Rusia nu a fost amenințată de Ucraina„, a declarat Psaki.

Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ce el a acuzat „declarații agresive din partea țărilor NATO”.

The post NATO și SUA condamnă ordinul lui Putin de a pune în alertă forțele nucleare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code