Flux-stiri

Noi cercetări asupra legăturii dintre apariţia unor noi variante Covid-19 şi HIV netratat

  • Aceștia au descoperit două cazuri interesante în spitalele din Africa de Sud.
  • O pacientă a fost timp de opt luni testată pozitiv la infecția cu COVID-19.
  • Profesorul Salim Karim spune că este o ipoteză plauzibilă, cea conform căreia pacienții cu HIV netratat și care au COVID pot fi o sursă de evoluție a virusului.

Oamenii de ştiinţă sud-africani investighează ipoteza extrem de plauzibilă conform căreia apariţia unor noi variante Covid-19 ar putea fi legată de mutaţiile care au loc la persoanele infectate ale căror sisteme imunitare au fost deja slăbite de alţi factori, inclusiv de HIV netratat. Cercetătorii au observat deja că virusul Covid-19 poate persista timp de mai multe luni la pacienţii care sunt seropozitivi, dar care, din diferite motive, nu au luat medicamentele care le-ar permite să ducă o viaţă sănătoasă.

„În mod normal, sistemul imunitar ar elimina un virus destul de repede, dacă este complet funcţional. La cineva la care imunitatea este suprimată, atunci vedem că virusul persistă. Şi acesta nu stă degeaba, ci se replică. Şi, pe măsură ce se replică, suferă potenţiale mutaţii. Iar la o persoană a cărei imunitate este suprimată, virusul ar putea continua timp de mai multe luni, suferind mutaţii pe parcurs”, a declarat profesorul Linda-Gayle Bekker, care conduce Fundaţia Desmond Tutu HIV din Cape Town.

Două cazuri deosebit de interesante au fost depistate acum în spitalele din Africa de Sud. O femeie a continuat să fie testată pozitiv pentru Covid-19 timp de aproape opt luni, la începutul acestui an, în timp ce virusul a suferit peste 30 de mutaţii genetice. Profesorul Tulio de Oliveira, care conduce echipa care a confirmat descoperirea Omicron, a precizat că 10 până la 15 cazuri similare au fost descoperite în alte părţi ale lumii, inclusiv în Marea Britanie.

„Este un eveniment foarte rar. Dar este o explicaţie plauzibilă faptul că indivizii care sunt imunodeprimaţi pot fi practic o sursă de evoluţie a virusului”, a spus el.

Legătura dintre pacienţii imunodeprimaţi şi noile variante Covid este o „ipoteză extrem de plauzibilă”, a declarat profesorul Salim Karim, un important specialist în HIV şi fost preşedinte al comitetului consultativ Covid19 al guvernului sud-african.

„Dar nu este dovedită. Am văzut cinci variante provenind de pe patru continente diferite. Aşadar, a face din Africa un ţap ispăşitor este pur şi simplu scandalos. Înseamnă să spunem că nu suntem îngrijoraţi de persoanele imunodepuse din restul lumii. Suntem îngrijoraţi doar dacă sunt negri şi provin din Africa”, a adăugat profesorul Karim.

The post Noi cercetări asupra legăturii dintre apariţia unor noi variante Covid-19 şi HIV netratat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code