Flux-stiri

O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu variola maimuței după o călătorie în Nigeria

variola maimuțeivariola maimuței

  • Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în Anglia.
  • Persoana s-a întors recent din Nigeria, fiind suspectă că din acel loc s-a infectat.
  • Variola maimuței provoacă o erupție cutanată, care poate fi extrem de pruriginoasă, care se modifică și trece prin diferite stadii înainte de a forma în cele din urmă o crustă.

O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu variola maimuței, a anunțat Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA). Pacientul a călătorit recent din Nigeria, unde se crede că a contractat infecția, înainte de a călători în Marea Britanie, a precizat UKHSA.

Persoana primește îngrijiri la unitatea de experți în boli infecțioase de la Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust, Londra. Variola maimuței este o infecție virală rară care nu se răspândește cu ușurință între oameni, dar poate fi transmisă atunci când cineva se află în contact strâns cu o persoană infectată.

Simptomele inițiale ale variolei maimuțelor includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare, a precizat UKHSA. Se poate dezvolta o erupție cutanată, care începe adesea pe față, apoi se răspândește în alte părți ale corpului. Erupția se modifică și trece prin diferite stadii înainte de a forma în cele din urmă o crustă, care ulterior cade.

Virusul poate pătrunde în organism prin piele ruptă, prin tractul respirator sau prin ochi, nas sau gură. De asemenea, se poate răspândi prin contactul cu animale infectate, cum ar fi maimuțele, șobolanii și veverițele, sau prin obiecte contaminate de virus, cum ar fi așternuturile și hainele.

The post O persoană din Anglia a fost diagnosticată cu variola maimuței după o călătorie în Nigeria appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code