Flux-stiri

Olaf Scholz, despre legătura statelor NATO, în contextul Rusia-Ucraina: „Suntem uniți și determinați”

  • Cancelarul German Olaf Scholz a vorbit despre unitatea și determinarea statelor NATO, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda şi cu premierii Estoniei şi Letoniei, Kaja Kallas şi Krisjanis Karins.
  • Scholz a îndemnat Rusia să reducă tensiunile cu Ucraina și a semnalat că aceasta ar putea suporta consecințe grave dacă va continua agresiunile.
  • Statele Unite şi NATO au transmis răspunsuri scrise Rusiei privind garanţiile de securitate, dar Moscova insistă pentru retragerea trupelor din statele est-europene şi pentru oprirea extinderii NATO spre est.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz s-a întâlnit joi seară, la Berlin, cu preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda şi cu premierii Estoniei şi Letoniei, Kaja Kallas şi Krisjanis Karins, conform postului ZDF.

În cadrul întrunirii, cancelarul german Olaf Scholz a subliniat existența unității și determinării existente la nivelul statelor membre NATO și a precizat că Rusia e pe cale să atargă grave sancțiuni, dacă înaintează conflictul cu Ucraina.

Suntem uniţi şi determinaţi. O intervenţie militară rusă împotriva Ucrainei ar atrage consecinţe foarte grave pentru Rusia, din punct de vedere economic, politic şi strategic. Nu este vorba despre nimic mai puţin decât despre evitarea unui război în regiunea baltică„, a afirmat joi cancelarul german Olaf Scholz, conform publicaţiilor Süddeutsche Zeitung şi Merkur.de.

Rusia nu trebuie să subestimeze unitatea şi determinarea noastră. Reducerea tensiunilor este îndemnul aflat la ordinea zilei”, a subliniat cancelarul Olaf Scholz.

Rusia este acuzată că a mobilizat peste 130.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar Administraţia de la Kiev se teme de o invazie.

Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria. Statele Unite şi NATO au transmis răspunsuri scrise Rusiei privind garanţiile de securitate, dar Moscova insistă pentru retragerea trupelor din statele est-europene şi pentru oprirea extinderii NATO spre est.

The post Olaf Scholz, despre legătura statelor NATO, în contextul Rusia-Ucraina: „Suntem uniți și determinați” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code