Breaking News Flux-stiri Medicale

OMS, prima reacţie după ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca: ”Nu există niciun motiv ca să nu-l folosim”

De precizat că vaccinarea cu AstraZeneca a fost suspendată după decese, cheaguri, accidente vasculare provocate de aceste tip de vaccin.

foto: mediafax.ro

OMS a declarat vineri, 12 martie, că „nu există niciun motiv să nu se utilizeze” vaccinul Covid produs de AstraZeneca, după ce vaccinarea cu acest ser a fost suspendată în mai multe ţări din Europa, ca măsură de precauţie, relatează Le Figaro.

“Da, ar trebui să folosim în continuare vaccinul AstraZeneca. Nu există niciun motiv ca să nu-l folosim,” a declarat Margaret Harris, purtător de cuvânt al OMS, vineri.

Danemarca, Islanda şi Norvegia au anunţat joi, 12 martie, suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca, invocând motivul „precauţiei.” Bulgaria le-a urmat exemplul vineri.

Agenţia Naţională de Sănătate Daneză, prima care a anunţat decizia, a cerut prudenţă în faţa „cazurilor grave de cheaguri de sânge la persoanele vaccinate, deşi în prezent nu s-a stabilit o legătură între vaccin şi aceste cheaguri.”

La începutul acestei săptămâni, Austria a încetat să administreze un lot din aceste vaccinuri după moartea unei asistente de 49 de ani în urma unei sângerări, la câteva zile după vaccinare.

În acest context, purtătorul de cuvânt al OMS a subliniat că experţii organizaţiei analizează informaţiile despre formarea cheagurilor de sânge, dar a menţionat că, pentru moment, nu a fost stabilită nicio legătură cauză-efect.

”Orice alertă de securitate trebuie investigată. Trebuie totuşi să ne asigurăm că studiem toate alertele atunci când distribuim vaccinuri şi trebuie să le parcurgem, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza,” a adăugat Margaret Harris.

Şi România a suspendat vaccinarea cu Astra Zeneca din lotul ABV2856.

Leontiuc Marius – folosim surse în informarea noastră pe care le arătăm pe pagina noastră de surse

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code