Flux-stiri

OMS: Un nou val Omicron se îndreaptă spre Estul Europei

Coronavirusul stă lângă o fiolă de vaccin și lângă o seringă.Coronavirusul stă lângă o fiolă de vaccin și lângă o seringă.

  • Un nou val al variantei Omicron se îndreaptă către Estul Europei, deși mai multe țări au declarat că vor elimina o parte sau toate restricțiile.
  • În mai multe țări, printre care se numără Armenia și Belarus, numărul de infectări s-a dublat în doar două săptămâni.
  • În cosecință, OMS cere continuarea testărilor rapide și a purtării măștii, deoarece, până în momentul de față, peste 165 de milioane de persoane s-au infectat în regiunea europeană.

Un nou val de infecţii cauzate de varianta Omicron se îndreaptă spre Estul Europei. Anunțul a venit marţi din partea OMS, îndemnând autorităţile să grăbească vaccinarea.

Declaraţia vine într-un moment în care mai multe ţări europene, inclusiv Cehia şi Polonia, au spus că luna viitoare vor relaxa restricţiile privind COVID-19. Acest lucru se va realiza dacă numărul zilnic de infecţii continuă să scadă, deși varianta Omicron continuă să se extindă.

În ultimele două săptămâni, cazurile de COVID-19 au crescut mai mult de două ori în: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia şi Ucraina. Informația a fost pusă la dispoziție de directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Ce spune OMS despre relaxarea restricțiilor în timp ce varianta Omicron se extinde

Cu toate acestea, OMS a subliniat necesitatea continuă a unor măsuri precum testarea rapidă şi purtarea măştii. De asemenea, s-a precizat că peste 165 de milioane de cazuri COVID-19 au fost înregistrate până în prezent în regiunea europeană a OMS, cu 25.000 de decese în ultima săptămână.

În faţa valului Omicron şi cu Delta încă circulând pe scară largă în Est, această situaţie este îngrijorătoare. Nu este momentul să renunţăm la măsurile despre care ştim că funcţionează în reducerea răspândirii COVID-19„, a declarat Kluge.

De asemenea, el a făcut apel la guverne, pentru a examina motivele locale pentru ratele scăzute de vaccinare.

Mai puţin de 40% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina şi Uzbekistan au finalizat seria de vaccinuri COVID-19, a spus el.

The post OMS: Un nou val Omicron se îndreaptă spre Estul Europei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code