Flux-stiri

Orban nu este de acord cu sancțiunile pe care UE vrea să le impună Rusiei

  • Oficialul maghiar se opune embargoului asupra petrolului rusesc, iar vorbele au fost rostite de premier la postul de radio Kossuth, potrivit relatărilor agenţiei ruse Tass.
  • Informaţiile occidentale sunt că Ungaria, Slovacia, dar şi Germania şi Austria au acceptat să achite în ruble resursele de energie cumpărat din Rusia prin Gazprom, făcând voia lui Vladimir Putin.
  • Şefii UE au anunţat însă că vor să obţină independenţa energetică faţă de Rusia până la finalul anului.

Sancţiunile europene sunt „o bombă atomică pe care vor să o arunce asupra economiei maghiare”, sunt cuvintele premierului ungar Viktor Orban.

Oficialul maghiar se opune embargoului asupra petrolului rusesc, iar vorbele au fost rostite de premier la postul de radio Kossuth, potrivit relatărilor agenţiei ruse Tass.

Fiecare ţară are dreptul suveran de a-şi determina propriul bilanţ energetic”, a subliniat Orban, subliniind că sancţiunile deja impuse de UE sunt mai dăunătoare economiei europene decât celei ruseşti.

Informaţiile occidentale sunt că Ungaria, Slovacia, dar şi Germania şi Austria au acceptat să achite în ruble resursele de energie cumpărat din Rusia prin Gazprom, făcând voia lui Vladimir Putin.

Şefii UE au anunţat însă că vor să obţină independenţa energetică faţă de Rusia până la finalul anului.

UE pregătește noi sancțiuni

Între timp, Uniunea Europeană pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei, în contextul războiului neprovocat din Ucraina, care afectează securitatea mondială, a declarat marţi după-amiază Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Războiul neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei afectează securitatea mondială. Lucrăm la al şaselea set de sancţiuni, care au rolul excluderii unor bănci suplimentare din sistemul Swift, de a identifica actorii dezinformării şi de a aborda problema importurilor de petrol. Aceste măsuri vor fi prezentate spre aprobare Consiliului UE”, a declarat Josep Borrell Fontelles, prin Twitter.

Comisia Europeană propune oprirea importurilor de petrol rus începând din anul 2023, dar ţările dependente de aprovizionarea din Rusia ar putea fi exonerate în mod temporar de aplicarea interdicţiilor.

The post Orban nu este de acord cu sancțiunile pe care UE vrea să le impună Rusiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code