Flux-stiri

Patru ani de închisoare pentru Aung San Suu Kyi, acuzată de incitare și încălcare a regulilor Covid-19

Patru ani de închisoare pentru Aung San Suu Kyi, acuzată de incitare și încălcare a regulilor Covid-19Patru ani de închisoare pentru Aung San Suu Kyi, acuzată de incitare și încălcare a regulilor Covid-19

  • Aung San Suu Kyi este acuzată de incitare și încălcare a regulilor COVID-19.
  • Fosta lideră democrată respinge toate acuzațiile, iar susținătorii spun că acestea sunt politice.
  • Acuzațiile aduse ar însuma o pedeapsă de aproximativ 100 de ani de închisoare.

Aung San Suu Kyi a fost condamnată de un tribunal din Myanmar la patru ani de închisoare. Aceasta este acuzată de incitare și încălcare a regulilor Covid-19, în primul verdict împotriva câștigătorului Premiului Nobel pentru Pace de când armata a preluat puterea în februarie.

În vârstă de 76 de ani, Suu Kyi a fost consilier de stat al Myanmarului și lider de facto al țării înainte de a fi înlăturată și reținută de armată în urmă cu zece luni. Aceasta a primit acuzații care se adună la pedepse maxime combinate de peste 100 de ani. Fiecare acuzație duce la o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare, iar încălcarea restricțiilor legate de pandemia de Covid-19 în timpul campaniei electorale din 2020 duce la o pedeapsă maximă de 14 ani închisoare. Aceasta a respins toate acuzațiile, iar susținătorii ei spun că acuzațiile împotriva ei sunt politice.

Președintele demis din Myanmar, Win Myint, a fost, de asemenea, condamnat la patru ani de închisoare. Verdictul vine la o zi după ce forțele de securitate au reprimat duminică un protest din cel mai mare oraș al țării, Yangon, provocând condamnări din partea Națiunilor Unite și a Statelor Unite. Cel puțin cinci persoane au fost ucise când un vehicul a lovit protestatarii. Un reporter care a asistat la incident a declarat pentru CNN că a fost un vehicul militar care a izbit demonstranții.

La locul incidentului au fost arestați și unsprezece protestatari, inclusiv doi bărbați și o femeie care au fost răniți, potrivit unui comunicat al armatei din Myanmar. Cu toate acestea, declarația nu a recunoscut decesele raportate sau presupusul atac cu vehicule.

The post Patru ani de închisoare pentru Aung San Suu Kyi, acuzată de incitare și încălcare a regulilor Covid-19 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code