Flux-stiri

Peste 6.000 de zboruri au fost anulate în întreaga lume de Crăciun din cauza Omicron

zboruri-crăciunzboruri-crăciun

  • Delta a renunțat la 310 zboruri sâmbătă și anulase deja alte câteva zeci de zboruri duminică.
  • Companiile aeriene chineze au înregistrat cel mai mare număr de anulări, China Eastern anulând peste 1.000 de zboruri.
  • Peste 109 milioane de americani urmau să călătorească cu avionul, trenul sau automobilul între 23 decembrie și 2 ianuarie.

Peste 6.000 de zboruri au fost anulate în întreaga lume în weekendul prelungit de Crăciun, iar alte mii au fost amânate, potrivit unui site de monitorizare. Zborurile au fost anulate și din cauz îngrijorării față de răspândirea variantei extrem de contagioase Omicron.

În plus, în Statele Unite ale Americii, vremea severă din vestul țării va face ravagii pe șosele și pe alte rute din această zonă, deși este posibil să aducă un weekend alb de Crăciun în orașele Seattle și Portland din nord-vestul SUA. Conform Flightaware.com, în jur de 2.800 de zboruri au fost anulate sâmbătă în întreaga lume, inclusiv peste 970 cu decolare sau cu destinație pe aeroporturi din SUA, cu peste 8.000 de întârzieri până la ora 01:30 GMT.

Vineri au fost aproximativ 2.400 de anulări și 11.000 de întârzieri, în timp ce anulările de duminică au depășit deja 1.100. Piloții, însoțitorii de bord și alți angajați au anunțat că sunt bolnavi sau au fost nevoiți să intre în carantină după ce au fost expuși la COVID-19, forțând Lufthansa, Delta, United Airlines, JetBlue, Alaska Airlines și mulți alți transportatori cu personal redus să anuleze zboruri într-una dintre perioadele de vârf ale anului în materie de călătorii.

Datele Flightaware au arătat că United a anulat aproximativ 200 de zboruri vineri și aproape 250 sâmbătă – aproximativ 10% din cele care erau programate. Au fost depuse eforturi pentru a redirecționa piloții și avioanele și pentru a redistribui angajații, dar valul Omicron a dat peste cap afacerile.

The post Peste 6.000 de zboruri au fost anulate în întreaga lume de Crăciun din cauza Omicron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code