Flux-stiri

Plata unei ipoteci în criptomonede este deja o realitate în SUA

  • Acest lucru este deja o realitate în Miami, Statele Unite, unde puteți cumpăra o casă pe 30 de ani cu o ipotecă în criptomonede.
  • Compania care face posibil acest lucru este Milo, care oferă credite ipotecare în criptomonede încă de la sfârșitul anului trecut.
  • Laureatul Premiului Nobel pentru economie, Paul Krugman, avertizează că, din cauza lipsei de cunoștințe despre produsele financiare din criptomonede, s-ar putea întâmpla ceva foarte asemănător cu criza din 2008

Criptomonedele devin din ce în ce mai integrate în viața noastră, iar unele aplicații, precum PayPal, încep deja să includă îmbunătățiri, cum ar fi posibilitatea de a face transferuri în această monedă virtuală sau acum este posibilă și o ipotecă în criptomonede, notează 20Minutos.

Acest lucru este deja o realitate în Miami, Statele Unite, unde puteți cumpăra o casă pe 30 de ani cu o ipotecă în criptomonede. Compania care face posibil acest lucru este Milo, care oferă credite ipotecare în criptomonede încă de la sfârșitul anului trecut.

Există multe persoane interesate de acest tip de ipotecă și există deja o listă de așteptare de 6.000 de persoane care doresc o proprietate ipotecată în bitcoin și a cărei plată lunară se face în această monedă virtuală.

Fondatorul Milo, Josip Rupena, a explicat că firma și-a dat seama că mulți dintre clienții săi aveau „active interesante în criptomonede” și că, atunci când venea vorba de a solicita un împrumut pentru o ipotecă convențională, era mai complicat pentru ei.

Dobânzile pe care le oferă în acest moment sunt cuprinse între 5 și 7%, iar dacă ne uităm pe site-ul lor, în cazul în care suntem interesați de o locuință de un milion de dolari, Milo oferă clienților săi un credit ipotecar pe 30 de ani cu o rată a dobânzii de 5,95%.

Având în vedere această situație, laureatul Premiului Nobel pentru economie, Paul Krugman, avertizează că, din cauza lipsei de cunoștințe despre produsele financiare din criptomonede, s-ar putea întâmpla ceva foarte asemănător cu criza din 2008, dar deocamdată va trebui să vedem care sunt perspectivele în această privință peste câțiva ani.

The post Plata unei ipoteci în criptomonede este deja o realitate în SUA appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code