Flux-stiri

STUDIU. Copiii transexuali își schimbă părerea despre noul sex, la cinci ani de la operație

  • Au fost monitorizați peste 300 de copii transexuali care și-au făcut operația când aveau între 3 și 12 ani.
  • În majoritatea cazurilor, copiii au apelat la aceasta atunci când aveau între 6 și 7 ani.
  • Din ce în ce mai mulți copii susțin că nu se mai identifică având sexul cu care s-au născut și se gândesc să apeleze la o schimbare a acestuia.

Conform unui nou studiu, copiii transexuali, la cinci ani după operația de schimbare de sex, își schimbă părerea despre noua lor identitate.

Odată cu schimbarea sexului, copilul trebuie să schimbe: numele, hainele, aspectul fizic. Cu toate acestea, cei care apelează la o astfel de intervenție chirurgicală sunt susceptibili să continue să se identifice cu noul gen, la cinci ani diferență, conform The New York Times.

Prin intermediul Trans Youth Project, au fost monitorizați peste 300 de copii transexuali care și-au făcut operația când aveau între 3 și 12 ani. În majoritatea cazurilor, copiii au apelat la aceasta atunci când aveau între 6 și 7 ani.

„Există un fel de idee conform căreia copiii se vor răzgândi” în ceea ce privește schimbarea de sex, a spus Kristina Olson, psiholog la Universitatea Princeton, cea care a și condus studiul. Conform cercetărilor, aproximativ 2,5% dintre copiii transexuali au revenit la sexul cu care s-au născut.

Copiii care vor să devină transexuali sunt din ce în ce mai mulți

Cu toate acestea, rezultatele au stârnit un val de controverse, deoarece studiul a fost demarat în urmă cu zece ani. În prezent, din ce în ce mai mulți copii susțin că nu se mai identifică având sexul cu care s-au născut și se gândesc să apeleze la o schimbare a acestuia.

Mai mult decât atât, pentru a opri schimbările hormonale ce au început odată cu efectuarea operației de schimbare de sex, mai mulți copii au început să ia pastile, pentru a bloca procesul de pubertate, întrucât schimbarea de sex a avut loc până la începutul acesteia.

Unele studii efectuate anterior au arătat cum medicii i-au sfătuit pe părinți să fie atenți în ceea ce privește identitatea sexuală a copiilor lor și să îi îndepărteze de ideea de a deveni transexuali.

The post STUDIU. Copiii transexuali își schimbă părerea despre noul sex, la cinci ani de la operație appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code