Flux-stiri

Polonia a anunţat măsuri împotriva Gazprom, care a tăiat gazul

  • Preşedintele polonez, Andrzej Duda, spune că vor fi luate „măsuri legale adecvate” împotriva furnizorului rus de energie Gazprom.
  • Gigantul energetic rus, Gazprom, a anunţat, miercuri, că a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, pe motiv că cele două țări nu au plătit în ruble pentru livrarea combustibilului.
  • Duda a declarat că se vor cere „compensaţii adecvate” de la Gazprom pentru „încălcarea contractului”.

Preşedintele polonez, Andrzej Duda, spune că vor fi luate „măsuri legale adecvate” împotriva furnizorului rus de energie Gazprom, după ce acesta a întrerupt exporturile de gaze către Polonia şi Bulgaria, relatează BBC.

Moscova a cerut ca toate plăţile pentru energie să fie făcute în ruble – ceea ce Polonia şi Bulgaria au refuzat.

Gigantul energetic rus, Gazprom, a anunţat, miercuri, că a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, pe motiv că cele două țări nu au plătit în ruble pentru livrarea combustibilului, transmite Reuters.

Duda a declarat că se vor cere „compensaţii adecvate” de la Gazprom pentru „încălcarea contractului”.

Polonia, ţară al cărei contract cu Rusia expiră la finele acestui an, a spus, în repetate rânduri, că va respecta noua schemă de plată pentru gazele rusești. De asemenea, autoritățile de la Varșovia au anunțat că nu vor prelungi contractul cu Gazprom.

The post Polonia a anunţat măsuri împotriva Gazprom, care a tăiat gazul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code