Flux-stiri

Polonia încurajează populația să adune lemne de foc în păduri, pe fondul creșterii costurilor energiei

Pedepse mai dure pentru hoții de lemnePedepse mai dure pentru hoții de lemne

  • Guvernul polonez și agenția forestieră de stat au luat măsuri pentru a facilita colectarea de lemne de foc, în încercarea de a reduce presiunea creată de creșterea facturilor la energie și de lipsa cărbunelui.
  • Ca atare, la cererea Ministerului Mediului, Pădurile de Stat (Lasy Państwowe), o agenție de stat, a introdus noi orientări privind vânzarea și colectarea de lemn de foc.
  • Companiile poloneze de stat din domeniul cărbunelui au încercat să compenseze deficitul, inclusiv facilitând consumatorilor individuali să cumpere direct din mine.

Guvernul polonez și agenția forestieră de stat au luat măsuri pentru a facilita colectarea de lemne de foc, în încercarea de a reduce presiunea creată de creșterea facturilor la energie și de lipsa cărbunelui, scrie Notes from Poland.

„Este întotdeauna posibil, cu acordul silvicultorilor, să se colecteze crengi pentru combustibil” , a reamintit săptămâna trecută ministrul adjunct pentru climă și energie, Edward Siarka.

El a precizat că în acest an, pe fondul „războiului din Ucraina și al turbulențelor de pe piața energiei”, au crescut solicitările adresate unităților forestiere locale privind obținerea permisiunii de a colecta lemne de foc. „Prioritatea noastră a fost să ne asigurăm că toate comunitățile locale au întâietate în ceea ce privește autoaprovizionarea cu lemn”, a adăugat Siarka.

Ca atare, la cererea Ministerului Mediului, Pădurile de Stat (Lasy Państwowe), o agenție de stat, a introdus noi orientări privind vânzarea și colectarea de lemn de foc.

Anterior, astfel de lemn de foc – care nu sunt recoltate în mod specific de către Pădurile de Stat, ci reprezintă un produs secundar al altor activități – era disponibil în mod egal pentru întreprinderi, instituții și consumatori individuali. Acum, conform noilor norme, persoanele fizice vor avea prioritate. Pădurile Statului a crescut, de asemenea, cantitatea de lemn disponibilă.

Companiile poloneze de stat din domeniul cărbunelui au încercat să compenseze deficitul, inclusiv facilitând consumatorilor individuali să cumpere direct din mine, inclusiv printr-un nou sistem de comenzi online. Cu toate acestea, stocurile se epuizează rapid, iar prețurile cresc vertiginos, relatează Agenția poloneză de presă (PAP).

Ieri, ministrul mediului, Anna Moskwa, a anunțat că opt nave care transportă peste 700.000 de tone de cărbune sunt în drum spre Polonia, care importă provizii din Columbia, SUA, Australia, Africa de Sud și Indonezia pentru a suplini deficitul de cărbune din Rusia.

The post Polonia încurajează populația să adune lemne de foc în păduri, pe fondul creșterii costurilor energiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code