Flux-stiri

California raționalizează apa pe fondul celei mai grave secete din ultimii 1.200 de ani

  • Aproape toată California se confruntă cu o secetă severă, extremă sau excepțională.
  • Săptămâna trecută, guvernatorul Gavin Newsom a făcut apel la californieni să își reducă consumul, afirmând că „fiecare agenție de apă din stat trebuie să ia măsuri mai agresive” pentru a economisi apă.
  • Condițiile de secetă din vestul SUA cresc, de asemenea, riscul de pene de curent în diferite regiuni în această vară, a declarat luna trecută autoritatea națională de reglementare a energiei electrice.

Sudul Californiei impune reduceri obligatorii de apă, în timp ce statul încearcă să facă față celor mai secetoase condiții cu care s-a confruntat vreodată în istorie, potrivit CBS News.

Începând de miercuri, aproximativ 6 milioane de persoane din anumite părți ale comitatelor Los Angeles, San Bernardino și Ventura se limitează la udarea plantelor de exterior o dată pe săptămână – o măsură fără precedent pentru regiune.

Metropolitan Water District of Southern California, care furnizează apă pentru aproximativ 19 milioane de persoane, a declarat în aprilie o situație de urgență din cauza lipsei de apă și a votat în unanimitate pentru a reduce utilizarea apei, fie prin limitarea udării în aer liber, fie prin alte mijloace.

Metropolitan nu a mai recurs niciodată până acum la acest tip de restricție privind utilizarea apei în aer liber. Dar ne confruntăm cu reduceri fără precedent în rezervele noastre din nordul Californiei și trebuie să răspundem cu măsuri fără precedent”, a declarat Adel Hagekhalil, directorul general al districtului, într-un comunicat. „Ne adaptăm la schimbările climatice în timp real”.

California se luptă să economisească apă

Aproape toată California se confruntă cu o secetă severă, extremă sau excepțională. Foarte puține ploi au căzut în ianuarie, februarie și martie, când statul primește de obicei jumătate din precipitațiile anuale. Ca urmare, statul se confruntă cu cel mai secetos început de an din istorie, iar un studiu recent a calificat seceta actuală drept cea mai gravă din ultimii 1.200 de ani.

Săptămâna trecută, guvernatorul Gavin Newsom a făcut apel la californieni să își reducă consumul, afirmând că „fiecare agenție de apă din stat trebuie să ia măsuri mai agresive” pentru a economisi apă.

Metropolitan Water District a impus cele mai severe restricții în comitatele Los Angeles, San Bernardino și Ventura, care depind de State Water Project, o rețea de distribuție care aduce apă din nordul Californiei în regiunea sudică a statului. În timpul secetei actuale, SWP a livrat doar 5% din apa solicitată de municipalitățile locale.

Zonele din California care depind de râul Colorado pentru apă au fost scutite până acum de măsuri de conservare, deși nivelurile de apă din râu sunt, de asemenea, neobișnuit de scăzute.

Restricțiile s-ar putea înăspri

Districtul va monitoriza consumul de apă, iar dacă restricțiile nu funcționează, ar putea ordona interzicerea totală a udării în aer liber în zonele afectate încă din septembrie.

Cele mai multe companii de utilități au concentrat reducerile asupra udării exterioare, care este responsabilă pentru aproximativ jumătate din consumul de apă al unui oraș. În unele zone din Los Angeles, de exemplu, rezidenții sunt limitați la două perioade de 8 minute de udare în aer liber pe săptămână, cu zile specifice în funcție de adresa lor, potrivit LA Times.

Folosirea resurselor noastre prețioase de apă pentru a iriga iarba însetată care nu are nicio funcție este o risipă, în special în timpul acestei secete severe”, a declarat Hagekhalil într-un comunicat. „Prioritatea noastră trebuie să fie păstrarea și extinderea rezervelor noastre limitate pentru a ne asigura că avem suficientă apă pentru a satisface nevoile de sănătate și siguranță umană”.

O excepție de la reguli permite udarea manuală a copacilor pentru a menține „bolta copacilor importantă din punct de vedere ecologic”, a precizat districtul.

Și alte resurse sunt în pericol

De asemenea, statul încurajează locuitorii să înlocuiască gazonul care consumă multă apă cu vegetație nativă californiană sau cu grădini de piatră care sunt mai rezistente la secetă.

Condițiile de secetă din vestul SUA cresc, de asemenea, riscul de pene de curent în diferite regiuni în această vară, a declarat luna trecută autoritatea națională de reglementare a energiei electrice. Nivelurile de apă mai scăzute decât în mod normal în rezervoare înseamnă că California va produce doar jumătate din energia hidroelectrică dintr-un an obișnuit, a avertizat miercuri Departamentul pentru Energie.

De asemenea, se așteaptă ca vara aceasta să fie mai caldă decât în mod normal, ceea ce ar crea o cerere mai mare de aer condiționat și ar solicita și mai mult rețeaua electrică.

The post California raționalizează apa pe fondul celei mai grave secete din ultimii 1.200 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code