Flux-stiri

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlnește luni la București cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Motivul vizitei

Colaj foto cu Klaus Iohannis, Ursula Von Der Leyen și Florin Cîțu.Colaj foto cu Klaus Iohannis, Ursula Von Der Leyen și Florin Cîțu.

  • Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen ajunge luni la București, pentru a anunța aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență.
  • România ar putea primi prin PNRR finanțări în valoare de 29.2 miliarde de euro.
  • Dar mai mult de jumătate sunt sub formă de împrumuturi.

Banii vor fi folosiți pentru reforme în educație, digitalizarea statului, transporturi dar și reforma pensiilor. După acordul Comisiei Europene, PNRR-ul trebuie votat în Consiliul UE, urmând ca prefinanțarea de 1,9 miliarde de euro să fie ulterior virată.

Totuși, cu ocazia vizitei Ursulei von der Leyen nu înseamnă că toate cele 29 de miliarde de euro vor
ajunge, peste noapte la noi.

Trimestrial, va trebui să trimitem proiecte de reformă, pentru domeniile pe care le-am amintit mai devreme, către aprobare.

Până acum, Comisia Europeană a aprobat planurile de redresare a 19 state membre, iar prefinanțările
au fost deja virate către 13 state membre.

Până acum, doar Bulgaria și Olanda nu au transmis planurile naționale.

Programul Ursulei von der Leyen, luni, 27 septembrie, în România

  • Vizita începe cu convorbirile tete-a-tete la Palatul Cotroceni, la Salonul de Onoare. În timpul vizitei sale, Ursula von der Leyen se va întâlni cu președintele Kalus Iohannis și cu premierul Florin Cîțu. Lucru atipic. La vizitele Ursulei von der Leyen pentru aprobareea PNRR-ului altor țări, alături de ea a fost doar premierul țării. Nu și președintele.
  • La 17:45 vor merge împreună la Spitalul Universitar București, unde va începe, de la ora 18:15 o conferință de presă transmisă online. Așa cum era de așteptat pentru România, reformele încep de la sistemul sanitar, pentru că Spitalul Universitar ar putea fi primul care va beneficia de finanțare prin PNRR.

The post Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlnește luni la București cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Motivul vizitei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code