Flux-stiri

Președintele Camerei de Comerț Germane, Martin Wansleben: „Renunțarea la gazul rusesc ar fi un dezastru”

Președintele Asociației Camerelor Germane de Comerț și Industrie, Martin Wansleben, crede că renunțarea la gazul rusesc înseamnă un dezastru pentru țara sa și pentru Europa.Președintele Asociației Camerelor Germane de Comerț și Industrie, Martin Wansleben, crede că renunțarea la gazul rusesc înseamnă un dezastru pentru țara sa și pentru Europa.

  • Președintele Asociației Camerelor Germane de Comerț și Industrie, Martin Wansleben, crede că renunțarea la gazul rusesc înseamnă un dezastru pentru țara sa și pentru Europa.
  • „Va fi mult mai dificil decât consecințele pandemiei”, a declarat directorul general al DIHK, Martin Wansleben.
  • Reprezentantul DIHK se opune cu vehemență impunerii unui embargo asupra gazelor rusești, într-un interviu acordat Deutschland Funk.  

Președintele Asociației Camerelor Germane de Comerț și Industrie, Martin Wansleben, crede că renunțarea la gazul rusesc înseamnă un dezastru pentru țara sa și pentru Europa. Mai mult, o colaborare cu China e puțin probabilă, adaugă expertul.

Un embargo asupra gazelor naturale ar fi un adevărat dezastru în situația actuală. Ar depăși ca și gravite toate dificultățile pe care le-am experimentat înainte. Comparațiile cu consecințele pandemiei sunt complet greșite. Va fi mult mai dificil”, a explicat Wansleben.

Industria chimică, siderurgică și farmaceutică vor fi primele care se vor confrunta cu probleme în cazul unui embargo, deoarece sunt total dependente de gazul rusesc. „Dacă industria chimică din Germania oprește producția, atunci roțile Europei se vor opri pe termen lung”, a avertizat Wansleben.

„În ciuda războiului împotriva Ucrainei, un boicot energetic nu este justificat”, a declarat directorul general al DIHK, Martin Wansleben.

Mai mult, directorul DIHK crede că colaborare dintre Rusia și Europa va fi reluată în viitor. „Nu ar trebui să pretinzi ca și cum nu ar exista deloc viitor între Rusia și Europa”, a punctata cesta.

Totodată, directorul general al DIHK a fost sceptic cu privire la viitoarele relații economice cu China. Potrivit lui Wansleben, politica chineză împotriva pandemiei înseamnă că nu se poate aștepta la o dezvoltare constantă, iar acest lucru denotă o lispă de încredere în China în viitorul apropiat.

Poziția Germaniei vine în contextul în care tot mai multă lume critică „ipocrizia” oficialilor de la Berlin. În același timp, rușii tachinează europa, cum este și cazul lui Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Oficialul rus a declarat că Europa nu ar rezista „o săptămână” fără gazul rusesc.

The post Președintele Camerei de Comerț Germane, Martin Wansleben: „Renunțarea la gazul rusesc ar fi un dezastru” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code