Flux-stiri

Președinții Franței, Rusiei și Ucrainei au vorbit despre o încetare a focului în estul Ucrainei

  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat, duminică, aproape două ore cu omologul său rus, Vladimir Putin.
  • Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au analizat toate opţiunile pentru evitarea unui conflict militar major în Ucraina.
  • Preşeditele Republicii a discutat, prin telefon și cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat, duminică, aproape două ore cu omologul său rus, Vladimir Putin. Discuția cu Vladimir Putin este urmată de o nouă discuție telefonică cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în efortul de evitare a unui război în Ucraina.

„Conversaţia telefonică a lui Emmanuel Macron cu Vladimir Putin a durat o oră şi 45 de minute. Preşeditele Republicii discută acum prin telefon cu preşedintele Zelenski”, a comunicat Palatul Elysée, potrivit postului BFMTV.

Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au analizat toate opţiunile pentru evitarea unui conflict militar major în Ucraina.

Sâmbătă seară, Preşedinţia Franţei anunţase că Emmanuel Macron intenţionează să depună toate eforturile necesare pentru evitarea unui atac militar al Rusiei împotriva Ucrainei.

„Această conversaţie se înscrie în cadrul ultimelor eforturi posibile şi necesare pentru evitarea unui conflict major”, a comunicat Preşedinţia Franţei, sâmbătă seară, după ce Vladimir Putin vorbise cu Volodimir Zelenski.

„Riscul unui conflict declanşat de Rusia este foarte ridicat. Preşedintele Republicii va asuma toate riscurile pentru a menţine stabilitatea şi pacea în Europa. Dacă vor fi necesare noi deplasări în acest scop, le va face”, a subliniat Palatul Élysée.

Macron și Putin sunt de acord să încerce să ajungă la o încetare a focului în estul Ucrainei

Președinții francez și rus, Emmanuel Macron și Vladimir Putin, au convenit să încerce să ajungă la o încetare a focului în estul Ucrainei, a anunțat, duminică, Palatul Elysee, după schimbul telefonic îndelungat dintre cei doi șefi de stat.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a vorbit și cu Emmanuel Macron, a cerut o „încetare imediată a focului”.

Președintele francez și președintele rus au convenit să organizeze o întâlnire a grupului de contact în viitorul apropiat pentru a discuta despre încetarea focului în estul Ucrainei.

The post Președinții Franței, Rusiei și Ucrainei au vorbit despre o încetare a focului în estul Ucrainei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code