Flux-stiri

Prețurile la alimente vor scădea în 2023? Care este părerea experților!

alimentealimente

  • Raportul asupra inflației IPC din iunie: cele mai mari creșteri ale prețurilor includ gazul, untul și făina!
  • Prețurile alimentelor vor scadea in 2023? Raportul ICP din iunie a înregistrat o creștere a prețurilor cu 1%.
  • Există unele semne că inflația scade, dar va trebui să asteptăm pană vin aceste ajustări. 

Raportul asupra inflației IPC din iunie: cele mai mari creșteri ale prețurilor includ gazul, untul și făina!

Au existat niște vinovați evidenti pentru creșterea cu 1,3% a inflației de luna trecută, care a pus rata anuală a inflației în SUA la 9,1%. De exemplu, prețurile la gaze, care au crescut cu 11,2%, au reprezentat aproape 40% din creșterea globală a prețurilor, iar locuințele, care au crescut cu 0,8%, au reprezentat 26% din creșterea totală.

Inflația a atins un alt record luna trecută. Există unele semne că inflația scade, dar va trebui să asteptăm pană vin aceste ajustări. 

Dar o analiză mai profundă a articolelor individuale urmărite de Indicele prețurilor de consum dezvăluie că unele dintre cele mai mari creșteri de preț din luna trecută au fost la produse de bază pentru bucătărie. Prețurile globale la alimente au crescut cu 1% luna trecută, reprezentând 10% din creșterea globală a prețurilor.

Unt și margarină 

În spatele prețurilor la gaz și energie, margarina a înregistrat cea mai mare creștere procentuală a prețului luna trecută, cu 6,8%. Creșterile de preț la unt au fost ușor mai mici, pana la 4,8%. 

În ultimele 12 luni, prețurile margarinei și untului au crescut cu 34,5%, respectiv 21,3%, neajustate sezonier.

Untul, în special, a suferit din cauza producției de lapte mai lentă decât se aștepta, conform previziunilor Departamentului pentru Agricultură al SUA. Vacile produc mai puțin lapte, în parte, deoarece costurile de hrănire au crescut, a spus USDA. Acest lucru ar putea determina mai mulți consumatori să treacă la margarină și alți înlocuitori de non-lactate.

Făină

Prețurile făinii au crescut cu 5,3% luna trecută și cu 19,2% în ultimele 12 luni, la o rată neajustată în funcție de sezon. Războiul din Ucraina a afectat prețurile grâului, deoarece Ucraina și Rusia sunt unele dintre cele mai mari țări exportatoare de grâu din lume. Vremea rea ​​din SUA a contribuit, de asemenea, la o producție de grâu mai slabă decât de obicei. Dar prețurile grâului au început să scadă recent. 

Cu toate acestea, prețurile pentru alte produse din carne, inclusiv slănină, cotlete de porc, carne de vită și vițel, au scăzut luna trecută.

The post Prețurile la alimente vor scădea în 2023? Care este părerea experților! appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code