Flux-stiri

Prezervativele vor fi gratuite și pentru minori, anunță Emmanuel Macron

  • Gratuitatea prezervativelor în farmacii urmează să fie extinsă şi pentru minori, a declarat vineri președintele francez Emmanuel Macron.
  • Joi, președintele Republicii declarase că tinerii între 18 și 25 de ani ar putea, începând din 2023, să le obțină gratuit în farmacii, fără rețetă.
  • Emmanuel Macron mai indică faptul că, dincolo de HIV, screening-ul gratuit va fi extins „la alte patologii, la alți viruși, pentru că și aceasta este politica noastră de prevenire” .

Gratuitatea prezervativelor în farmacii urmează să fie extinsă şi pentru minori, a declarat vineri președintele francez Emmanuel Macron, care a recunoscut că a fost criticat pentru că a limitat această măsură cu o zi înainte la tinerii cu vârsta de 18-25 de ani, scrie Le Fiagro.

Banco, o vom face!” , a spus șeful statului într-un mesaj pe Twitter și un videoclip postat pe rețelele de socializare.

https://www.instagram.com/reel/Cl9P9rejXZv/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D

Macron a surprins anunțând această măsură, joi, în cadrul unei călătorii dedicate sănătății tinerilor. În farmacii, prezervativele vor fi gratuite pentru tinerii de 18-25 de ani. Aceasta va începe de la 1 ianuarie. Este o mică revoluție a prevenirii” , a spus el.

Testare gratuită extinsă

După acest anunț, Macron spune, vineri în clipul de pe Twitter, că a fost criticat pentru că „mulți dintre tinerii noștri minori au deja relații sexuale și că trebuie să se poată proteja, că ar putea avea aceleași constrângeri financiare” .

„Vom pune echipele să lucreze pentru a putea extinde această măsură la minori (…) Cred că este o politică de prevenire foarte bună pentru a permite tuturor tinerilor să se protejeze” , adaugă el.

În videoclip, Emmanuel Macron mai indică faptul că, dincolo de HIV, screening-ul gratuit va fi extins „la alte patologii, la alți viruși, pentru că și aceasta este politica noastră de prevenire” .

The post Prezervativele vor fi gratuite și pentru minori, anunță Emmanuel Macron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code