Flux-stiri

Prima doamnă a SUA vine în România cu un mesaj de solidaritate

  • Sâmbătă, 7 mai, Jill Biden se întâlnește cu membrii Guvernului României, dar și cu personalul ambasadei SUA.
  • Prima doamnă a Statelor Unite și-a început vizita oficială în România. Prima oprire a fost la Baza Mihail Kogălniceanu din Constanța.
  • Radu Magdin, analist de politică externă: ,,Mi-aș dori să vedem dincolo de mesaje de complezență, mi-aș dori foarte mult să văd niște lucruri spuse cu subiect și predicat.”

Prima doamnă a Statelor Unite și-a început vizita oficială în România. Prima oprire a fost la Baza Mihail Kogălniceanu din Constanța, unde s-a întâlnit cu membrii serviciului militar american. Analiștii de politică externă, Cristian Pîrvulescu și Miroslav Tașcu Stavre au vorbit în cadrul Aleph despre venirea lui Jill Biden în România.

Cristian Pîrvulescu, analist de politică externă: ,,Pentru că este o țară aliată și este o țară importantă, dar cred că trebuie să punem foarte bine această vizită în context, dincolo de contextul geopolitic. Joe Biden este foarte important în sprijinirea familiilor militarilor, iar în Statele Unite, duminică, va fi Ziua Mamei. Și acesta este contextul în care face această vizită. Jill Biden a făcut de multe ori vizite de genul acesta și acum o face aici și apoi va pleca la Bratislava.”

Jill Biden vine în România cu un ,,mesaj de solidaritate

Miroslav Tașcu Stavre spune: ,,Cu siguranță vine cu un mesaj de solidaritate și sigur că e important. Eu aș pune și o vizită de consolare cumva, pentru că știm că președintele Joe Biden a fost în Polonia, dar diplomația e pusă la încercare în vremurile acestea tulburi. Probabil că e legat de ajutorul umanitar, dar și pentru suportul pe care îl poate da România în tot acest efort.”

Carmen Iohannis, destul de absentă în spațiul public, urmează să aibă o întâlnire cu Jill Biden. Care este scopul întâlnirii, îți spune Radu Magdin, analist de politică externă.

,,Cu siguranță, americanii vor avea o agendă și niște lucruri peste substanță. Eu mi-aș dori foarte mult ca, de asemenea, să vedem, dincolo de complezență, un mesaj din partea primei doamne, pe care eu o stimez și o consider dotată cu mai multă inteligență emoțională decât primul domn. Mi-aș dori să vedem dincolo de mesaje de complezență, mi-aș dori foarte mult să văd niște lucruri spuse cu subiect și predicat.”

Sâmbătă, 7 mai, Jill Biden se întâlnește cu membrii Guvernului României, dar și cu personalul ambasadei SUA, dar și cu alte persoane care s-au implicat în ajutorarea refugiaților ucraineni și își va continua vizita oficială și în alte țări europene.

The post Prima doamnă a SUA vine în România cu un mesaj de solidaritate appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code