Flux-stiri

„Sindromul geamănului dispărut”. Până la 12% din toate sarcinile concepute pe cale naturală pot începe ca sarcini gemelare

Doua fetite gemene deseneaza pe asflat in timpul primei intalniri a multipletilor din Romania, Multiparty organizata de Asociatia Unu si Unu, Micolino si Clubul mamicilor de gemeni si tripleti, in parcul Lumea Copiilor din Bucuresti, sambata, 31 mai 2014. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTODoua fetite gemene deseneaza pe asflat in timpul primei intalniri a multipletilor din Romania, Multiparty organizata de Asociatia Unu si Unu, Micolino si Clubul mamicilor de gemeni si tripleti, in parcul Lumea Copiilor din Bucuresti, sambata, 31 mai 2014. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

În timpul unor cercetări efectuate în calitate de profesor asociat la Institutul Murdoch de Cercetare pentru Copii din Australia, Jeffrey Craig a aflat că există un „sindrom al gemenilor dispăruți”, în care unul dintre gemeni moare la începutul sarcinii.

Rămășițele acelui geamăn pot rămâne în uter, de exemplu, sau țesutul se poate dezintegra, iar celulele pot fi absorbite de celălalt geamăn sau de placentă. Citind despre acest lucru, Craig a început să se întrebe dacă visul avea mai multe semnificații, relatează BBC.

„Am început să mă întreb dacă nu cumva aveam o amintire îndepărtată a faptului că am împărțit uterul cu un geamăn”, spune Craig, care acum este profesor de epigenetică și biologie celulară la Facultatea de Medicină a Universității Deakin și director adjunct al organizației Twins Research din Australia.

Cercetările recente asupra gemenilor dispăruți, la care Craig nu a participat, dar pe care le-a analizat ca parte a echipei însărcinate cu evaluarea calității studiului înainte de publicare, ar putea ajuta la rezolvarea acestui mister.

O echipă globală de cercetători de gemeni a descoperit o modalitate de a afla dacă cineva a fost cândva un geamăn identic, indiferent dacă celălalt geamăn este încă în viață sau dacă a fost pierdut înainte de a se naște.

Precizia metodei este de aproximativ 60-80%. Craig consideră că este o descoperire și este, de asemenea, foarte curios la nivel personal.

În aproximativ una din opt sarcini unul dintre gemeni dispare

Dacă cercetătorii reușesc să dezvolte un test fiabil pentru a identifica persoanele care și-au pierdut geamănul în uter, „ar putea dovedi ipoteza mea că visul pe care l-am avut în care un alt eu dormea lângă mine își are originea în faptul că am început viața ca un geamăn”, spune el într-un e-mail pentru BBC.

Șansele de a fi fost un geamăn sunt mai mari decât cred mulți. Rata gemenilor în rândul copiilor născuți vii este de numai 1,3%. Dar, potrivit unui studiu, până la 12% din toate sarcinile concepute pe cale naturală pot începe ca sarcini gemelare.

În aproximativ una din opt dintre aceste sarcini, unul dintre gemeni dispare, ceea ce duce la o singură naștere, notează cercetarea.

Cei care sunt stângaci ar putea avea o șansă și mai mare, deoarece gemenii au o probabilitate mai mare de a fi stângaci.

În timp ce 9% din populația generală este stângace, 15% dintre gemenii identici și 12% dintre gemenii non-identici (gemeni) sunt stângaci.

Ajutarea oamenilor să descopere dacă au început viața ca gemeni ar putea avea implicații importante pentru sănătatea lor, spun unii experți. De asemenea, ar putea contribui la o mai bună înțelegere a gemenilor identici și a dezvoltării lor timpurii, ale căror multe aspecte rămân un mister.

The post „Sindromul geamănului dispărut”. Până la 12% din toate sarcinile concepute pe cale naturală pot începe ca sarcini gemelare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code