Flux-stiri

Prima echipă de astronauți privați a ajuns în spațiu, după o călătorie de 21 de ore

  • Compania Axiom a lansat patru oameni de afaceri către Stația Spațială Internațională.
  • Pentru această cursă privată, echipa de astronauți privați a plătit nu mai puțin de 55 milioane de dolari de persoană.
  • Evenimentul a atras multe priviri curioase la locul lansării, în Florida.

O companie numită Axiom a scris istorie săptămâna aceasta. Aceasta a lansat patru oameni de afaceri către Stația Spațială Internațională. A fost prima cursă privată a companiei Axiom care a folosit racheta Falcon 9 de la SpaceX, cea care de doi ani duce astronauți NASA către Stația Spațială.

După o călătorie de aproape 21 de ore, astronauții misiunii Axiom 1 (Ax-1) Michael Lopez-Alegria, Larry Connor, Eytan Stibbe și Mark Pathy au ajuns pe Stația Spațială Internațională la ora 8:29, sâmbătă, 9 aprilie. Echipajul Dragon Endeavour s-a andocat la complexul orbital în timp ce navele spațiale zburau la aproximativ 260 de mile deasupra Oceanului Atlantic central”, a transmis, sâmbătă, NASA.

Pentru această cursă privată, cei patru bărbați autorizați de NASA să devină prima echipă de astronauți privați, au plătit nu mai puțin de 55 milioane de dolari de persoană, atât pentru cursă, cât și pentru perioada de peste o săptămână pe care o vor petrece în spațiu.

Evenimentul a atras multe priviri curioase la locul lansării, în Florida.

La vârsta mea, nu cred că mai sunt prea multe șanse să fiu iar în America să mai văd așa ceva. Deci azi a fost ziua în care am vrut să văd lansarea. Am vrut să văd oameni plecând în spațiu”, a spus Neil Glover, unul dintre martorii prezenți în cadrul lansării, potrivit AP.

Este atât de mult de explorat. Este atât de mult necunoscut. Adică, vorbim despre planeta noastră, și știi că încă nu am descoperit fundul oceanului, vârfurile munților. Și spațiul este infinit, știi, acolo este necunoscut, entități, stil de viață, orice. Deci ca să mergem acolo, trebuie să aflăm ceva despre asta”, a spus un alt martor al lansării.

The post Prima echipă de astronauți privați a ajuns în spațiu, după o călătorie de 21 de ore appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code