Flux-stiri

Prima intervenție chirurgicală realizată de un robot, fără ajutor uman

  • O intervenție chirurgicală laparoscopică , cu un nivel de dificultate mare a fost efectuată în premieră de către un robot fără ajutorul uman.
  • Intervenția a fost făcută pe un porc fiind un experiment realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins.
  • Experimentul a fost cu succes,iar aceștia susțin că descoperirile lor arată că pot realiza una dintre cele mai grele și complicate operații chirurgicale,adică reconectarea a două capete ale unui intestin.

O intervenție chirurgicală laparoscopică , cu un nivel de dificultate mare a fost efectuată în premieră de către un robot fără ajutorul uman.

Intervenția robotului a fost făcută pe un porc fiind un experiment realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins.

Experimentul a fost cu succes,iar aceștia susțin că descoperirile lor arată că pot realiza una dintre cele mai grele și complicate operații chirurgicale,adică reconectarea a două capete ale unui intestin.

Prin acest experiment a fost dovedit faptul că această intervenție poate fi realizată de către un robot cu mult mai bine decât oamenii.

Cercetătorii au efectuat procedura la patru animale.

Robotul a excelat la anastomoza intestinală, o procedură care necesită un nivel ridicat de mișcare repetitivă și precizie.

Conectarea a două capete ale unui intestin este cel mai dificil pas în chirurgia gastrointestinală,nepermițându-i unui chirurg să greșească. Cel mai mic tremur al mâinilor poate duce la complicații catastrofale ale unui pacient.

Hamed Saeidi,cercetător în inginerie mecanică la Johns Hopkins afirmă despre robotul STAR că „ceea ce face ca STAR să fie special este că este primul sistem robotic care planifică, adaptează și execută un plan chirurgical în țesutul moale cu intervenție umană minimă”.

The post Prima intervenție chirurgicală realizată de un robot, fără ajutor uman appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code