Flux-stiri

Primăria Capitalei a sărit în ajutorul copiilor din Ucraina cu două Centre de zi

  • Primăria Capitalei sare în ajutorul copiilor din Ucraina veniți în țara noastră.
  • Instituția a pus la dispoziție două Centre de zi.
  • Voluntarii vorbitori de limba rusă și de limba ucraineană sunt așteptați acolo.

Primăria Capitalei a sărit în ajutorul copiilor din Ucraina care s-au refugiat în România. Aceasta a pus la dispoziție două Centre de zi. Centrele sunt situate pe strada Turnu Măgurele nr. 17 A, sector 4 şi pe Şoseaua Ştefan Cel Mare nr. 1, sector 1.

Persoanele vorbitoare de limba ucraineană/rusă, interesate să se implice voluntar în activităţi educaţionale alături de copiii ucraineni, sunt rugate să se înscrie, începând de astăzi, 4 martie, la adresa de e-mail registratura@dgas.ro. Mai mulți psihologi și psihiatrii români s-au oferit să le acorde ajutor de specialitate copiilor.

UNICEF sare în apărarea copiilor din Ucraina

UNICEF ​​a spus că își întărește capacitatea de a ajuta refugiații ucraineni din Moldova, România, Ungaria, Slovenia și Polonia ca „prim apel”. Agenția responsabilă cu furnizarea de ajutor umanitar pentru copii și-a arătat îngrijorarea față de cei 7, 5 milioane de copii din Ucraina afectați, în mod direct, de războiul care are loc acum.

UNICEF a avertizat că, dacă luptele nu se potolesc, zeci de mii de familii ar putea fi strămutate, ceea ce ar putea duce la o escaladare dramatică a nevoilor umanitare.

UNICEF lucrează în estul Ucrainei, pentru a intensifica programele de salvare a vieții copiilor. Aceasta include transportul cu camioane de apă potabilă în zonele afectate de conflict, prepoziționarea de provizii de sănătate, igienă și educație, de urgență, cât mai aproape de comunitățile aflate în apropierea liniei de contact și colaborarea cu municipalitățile pentru a se asigura că există ajutor imediat pentru copiii și familiile care au nevoie. Echipele mobile susținute de UNICEF oferă, de asemenea, îngrijire psihosocială copiilor traumatizați de insecuritatea cronică.”, a declarat UNICEF, potrivit unui comunicat al său emis joi.

The post Primăria Capitalei a sărit în ajutorul copiilor din Ucraina cu două Centre de zi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code