Flux-stiri

Primarul Kievului afirmă că „inamicul se află la periferia” capitalei ucrainene

  • Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a avertizat marţi, într-un mesaj video, că „inamicul se află la periferia capitalei”.
  • Acesta a adăugat că armata ucraineană se pregătește să apere Kievul.
  • Ministerul rus al Apărării a emis, marţi după-amiază, un avertisment adresat populaţiei civile.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a avertizat marţi, într-un mesaj video, că „inamicul se află la periferia capitalei„, adăugând că armata ucraineană „se pregăteşte să apere Kievul”.

Forţele noastre armate, forţele de apărare teritorială, luptă eroic pentru ţara noastră”, a declarat Klitschko, conform CNN. „Puncte de control au fost construite la intrările în oraş. Îi rog pe toţi să îşi păstreze calmul. Nu ieşiţi afară inutil şi rămâneţi în adăposturi în caz de alarmă”, a adăugat el.

Un convoi militar rusesc masiv, lung de 65 de kilometri – format din vehicule blindate, tancuri şi alte vehicule logistice – a ajuns la periferia capitalei Ucrainei, Kiev, potrivit imaginilor din satelit ale Maxar Technologies.

Într-un mesaj video anterior, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că apărarea Kievului este „prioritatea cheie” a guvernului. „Kievul este special. Dacă vom proteja Kievul, vom proteja statul. Aceasta este inima ţării noastre şi trebuie să continue să bată”, a declarat Zelenski.

Ministerul rus al Apărării a emis, marţi după-amiază, un avertisment adresat populaţiei civile privind planul de a efectua atacuri punctuale asupra unor obiective militare şi ale serviciilor secrete din Kiev.

„Pregătim atacuri de mare precizie asupra centrelor tehnologice ale Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) şi asupra Bazei 72 pentru operaţiuni de război psihologic din Kiev”, anunţa Ministerul rus al Apărării, conform unui comunicat citat de postul BBC News.

„Îi îndemnăm pe cetăţenii ucraineni care sunt folosiţi de naţionalişti pentru a lansa provocări asupra Rusiei, precum şi pe locuitorii Kievului care sunt în apropierea centrelor vizate să îşi părăsească locuinţele. Scopul operaţiunii este de a opri atacurile informaţionale împotriva Rusiei„, a subliniat Ministerul rus al Apărării.

The post Primarul Kievului afirmă că „inamicul se află la periferia” capitalei ucrainene appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code