Flux-stiri

Primul deținut executat în Carolina de Sud din ultimul deceniu a ales să moară prin împușcare, nu pe scaunul electric

scaun electricscaun electric

  • Richard Bernard Moore, în vârstă de 57 de ani, este primul deținut din statul american care și-a ales metoda de execuție.
  • Anul trecut a fost promulgată o lege care face ca electrocutarea să devină o soluție implicită, cu opțiunea de a înfrunta trei voluntari care l-ar împușca.
  • Avocații lui Moore au cerut Curții Supreme a statului să îi amâne moartea.

Primul prizonier care va fi executat în Carolina de Sud în mai bine de 10 ani a ales să moară prin împușcare și nu pe scaunul electric. Richard Bernard Moore, în vârstă de 57 de ani, este, de asemenea, primul deținut din statul american care își alege metoda de execuție, după ce anul trecut a fost adoptată o lege care face ca electrocutarea să fie metoda implicită, existând în schimb opțiunea de a se confrunta cu trei împușcături.

El a petrecut mai mult de 20 de ani în rândul condamnaților la moarte pentru uciderea, în 1999, a unui vânzător de magazin pe nume James Mahoney în Spartanburg. Execuția sa este programată pentru 29 aprilie.

Dacă va avea loc, el va fi prima persoană executată în acest stat din 2011 încoace. Noua lege a dus la o pauză de un deceniu, pe care oficialii penitenciarelor au pus-o pe seama incapacității de a obține medicamentele necesare pentru efectuarea injecțiilor letale.

Avocații lui Moore au solicitat Curții Supreme a statului să amâne moartea sa până când o altă instanță decide dacă oricare dintre cele două metode disponibile constituie o pedeapsă crudă și neobișnuită. Ei spun că oficialii penitenciarelor nu depun suficiente eforturi pentru a obține medicamentele pentru injecțiile letale, obligându-i pe deținuți să aleagă între două metode mai barbare, scaunul electric sau împușcarea.

Judecătorii statului au respins un apel similar săptămâna trecută. Agenția penitenciară de stat a finalizat luna trecută elaborarea procedurilor pentru execuțiile prin împușcare și a cheltuit 53.600 de dolari (41.025 de lire sterline) pentru a renova camera morții din Columbia, ceea ce a inclus instalarea unui scaun metalic cu legături care se află în fața unui perete cu o deschidere dreptunghiulară la o distanță de 4,6 metri.

Moartea prin împușcare ar presupune ca trei lucrători voluntari din închisoare să folosească puștile lor pentru a trage în inima deținutului condamnat.

The post Primul deținut executat în Carolina de Sud din ultimul deceniu a ales să moară prin împușcare, nu pe scaunul electric appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code