Flux-stiri

Putin: Integrarea țărilor scandinave în NATO nu va îmbunătăţi securitatea Europei

  • Administraţia Putin a avertizat că eventuala integrare a Finlandei şi Suediei în NATO nu va contribui la îmbunătăţirea securităţii Europei
  • Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a avertizat că deciziile Finlandei şi Suediei sunt ,,erori” care vor avea ,,consecinţe semnificative„.
  • Secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a declarat duminică ,,încrezător” NATO va ajunge la un acord pentru admiterea țărilor scandinave.

Eventuala integrare a Finlandei şi Suediei în Alianţa Nord-Atlantică nu va contribui la îmbunătăţirea securităţii Europei, a avertizat luni Administraţia Vladimir Putin, conform cotidianului Le Figaro.

Suntem convinşi că intrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va consolida şi nici nu va îmbunătăţi arhitectura de securitate a continentului nostru„, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Reprezentantul Kremlinului a exprimat ,,preocupare” în legătură cu deciziile Finlandei şi Suediei de a cere aderarea la NATO şi a atras atenţia că Rusia va urmări atent ,,implicaţiile în materie de securitate„.

Luni dimineaţă, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a avertizat că deciziile Finlandei şi Suediei sunt ,,erori” care vor avea ,,consecinţe semnificative„.

Guvernul Suediei a anunţat luni că a informat oficial Palatul Regal de la Stockholm despre decizia de a depune cerere pentru aderarea la NATO. La rândul său, Finlanda a decis săptămâna trecută depunerea unei cereri privind aderarea la NATO, în contextul temerilor privind activităţile militare ale Rusiei.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a declarat duminică ,,încrezător” că Alianţa Nord-Atlantică va ajunge la un acord pentru admiterea Finlandei şi Suediei, în pofida obiecţiilor formulate de Turcia.

The post Putin: Integrarea țărilor scandinave în NATO nu va îmbunătăţi securitatea Europei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code