Flux-stiri

R. Moldova: La manifestaţia de la Chişinău, simpatizanţi ai Partidului Şor au încercat să intre în sediul guvernului

  • Sute de protestatari ai partidului pro-rus Sor au ieşit în stradă în Chişinău, capitala Moldovei, cerând demisia guvernului preşedintelui Maia Sandu şi alegeri anticipate.
  • O parte, scrie presa moldovenească, inclusiv Newsmaker, a încercat să pătrundă în sediul guvernului.
  • După ce au fost opriţi de poliţie, manifestanţii s-au îndreptat spre primărie.

Sute de protestatari ai partidului pro-rus Sor au ieşit în stradă în Chişinău, capitala Moldovei, cerând demisia guvernului preşedintelui Maia Sandu şi alegeri anticipate.

O parte, scrie presa moldovenească, inclusiv Newsmaker, a încercat să pătrundă în sediul guvernului. După ce au fost opriţi de poliţie, manifestanţii s-au îndreptat spre primărie. Câţiva au fost arestaţi.

„Facem apel la alegeri anticipate. Guvernul trebuie să plătească facturile oamenilor care au crescut de mai multe ori din vina autorităţilor. De asemenea, cerem să se respecte neutralitatea, aşa cum este scris în Constituţie, pentru ca ţara noastră să nu fie târâtă în operaţiuni de război”, a spus Vadim Fotescu, deputat Sor.

Potrivit Partidului Acţiune şi Solidaritate, al guvernului, demonstraţiile reprezintă o încercare de „destabilizare a situaţiei din ţară” .

Protestul, cu manifestanţi sosiţi din toată ţara, a fost organizat de Mişcarea Populară, care reuneşte diverse organizaţii printre care şi partidul Sor.

The post R. Moldova: La manifestaţia de la Chişinău, simpatizanţi ai Partidului Şor au încercat să intre în sediul guvernului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code