Flux-stiri

RAPORT. Sute de persoane au fost reținute și date dispărute în Herson

  • FSB-ul rusesc a arestat peste 200 de persoane și a torturat zeci de persoane, potrivit unui raport susținut de guvernul SUA.
  • Săptămâna trecută, Rusia și-a retras trupele dintr-un „buzunar” de pe malul vestic al râului Nipru din Ucraina, care include Herson, singura capitală regională pe care a capturat-o de la invazia din februarie.
  • Rusia neagă faptul că trupele sale vizează civili sau au comis atrocități.

Sute de persoane au fost reținute sau au dispărut în Herson în timp ce aceasta se afla sub controlul Rusiei în acest an, iar zeci de persoane ar fi fost torturate, au concluzionat cercetătorii de la Universitatea Yale într-un raport susținut de Departamentul de Stat al SUA, potrivit The Independent.

„Rusia trebuie să oprească aceste operațiuni și să își retragă forțele pentru a pune capăt unui război inutil pe care nu poate și nu îl va câștiga – indiferent cât de abjecte și disperate sunt tacticile sale” , a declarat Departamentul de Stat într-o declarație referitoare la raport.

Raportul, consultat și de Reuters înainte de publicarea sa de vineri, documentează detențiile și disparițiile a 226 de persoane din Herson între martie și octombrie, dintre care un sfert ar fi fost torturate și cinci au murit în custodie sau la scurt timp după aceea.

Săptămâna trecută, Rusia și-a retras trupele dintr-un „buzunar” de pe malul vestic al râului Nipru din Ucraina, care include Herson, singura capitală regională pe care a capturat-o de la invazia din februarie.

Rusia neagă faptul că trupele sale vizează civili sau au comis atrocități.

Nathaniel Raymond, directorul executiv al laboratorului, a declarat că raportul coroborează avertismentele lansate de Statele Unite înaintea conflictului cu privire la utilizarea de către Rusia a listelor de capturare și ucidere a civililor.

Aceasta este cea mai puternică dovadă că acest lucru se întâmplă” , a declarat Raymond.

The post RAPORT. Sute de persoane au fost reținute și date dispărute în Herson appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code