NEWSNET

Flux-stiri

Reacția PSD după ce președintele Iohannis a propus ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie pentru anumite categorii

Seringă și doză de vaccin anti-COVID.Seringă și doză de vaccin anti-COVID.

Alexandru Rafila despre vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii: „Poate fi discutată, dar autorităţile par defazate”.

Propunerea preşedintelui Klaus Iohannis ca vaccinarea anti-COVID să devină obligatorie pentru anumite categorii poate fi discutată, însă autorităţile par defazate, declară medicul Alexandru Rafila, fost reprezentant al României la OMS şi deputat PSD.

Vaccinarea anti-COVID va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, spune preşedintele Klaus Iohannis, aflat la New York.

Alexandru Rafila spune la RFI că „e o propunere care poate fi discutată. Totuşi, aceste propuneri cred că trebuiau făcute mai degrabă în România, decât de la New York şi discutate în România. Ideea aceasta a măsurilor multiple, cu impact serios şi aşa mai departe, care sunt luate acum, după ce avem deja problema de sănătate publică majoră, mi se par defazate, pentru că în mod evident, ţările care gestionează în momentul de faţă foarte bine pandemia sunt cele care au luat măsuri în timpul verii, nu au aşteptat ca lucrurile să devină necontrolabile. Aşa că orice discuţie de acest gen trebuie făcută şi cu reprezentanţii profesionali ai medicilor, ai asistenţilor medicali, trebuie implicate toate aceste entităţi, încât să discutăm în primul rând de conştientizare şi de participare voluntară la această activitate de vaccinare”.

El consideră că „acceptabilitatea din partea populaţiei se bazează şi pe încrederea în autorităţi. Sigur, nu politizez lucrul ăsta, e pur şi simplu o observaţie de bun simţ. Când vezi că autorităţile nu numai că nu au făcut nimic trei-patru luni de zile, dar au şi încurajat diverse manifestări cu număr extrem de mare de persoane, care au accelerat transmiterea infecţiei şi acum să vii după zece zile de la… că până în data de 10 septembrie n-am avut nici o problemă de sănătate publică, în opinia autorităţilor, problemele au început din 11 septembrie şi atunci discutăm de obligativitate, de măsuri dure şi aşa mai departe. Nu prea oferă prea multă credibilitate genul ăsta de comportament. Sigur, îmi dau seama că trebuie să ajutăm cu toţii la oprirea pandemiei, dar cei care n-au făcut nimic trebuie să-şi asume public lucrul ăsta şi să nu caute vinovaţi în altă parte, când principalii vinovaţi sunt chiar ei. Adică oamenii cred că ar avea mai mare încredere dacă, ştiu eu, primul-ministru, de exemplu, ar ieşi în faţa tuturor şi ar spune: da, am greşit, nu am făcut nimic, dar acum trebuie să găsim o soluţie împreună la situaţia de criză în care ne aflăm. Fuga asta de răspundere, de asumare mi se pare intolerabilă la acest nivel”.

The post Reacția PSD după ce președintele Iohannis a propus ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie pentru anumite categorii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code