Flux-stiri

România are stoc de carburant. Reacția Guvernului cu privire la cozile din benzinării

  • Guvernul reacţionează la cozile din benzinării: „Nu există motive reale! România are stoc de carburant.”
  • Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a transmis că nu există o problemă cu aprovizionarea.
  • În marile oraşe s-au format cozi kilometrice la benzinării.

România are suficiente stocuri de carburant şi nu sunt motive pentru accelerarea preţurilor la pompă, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, după ce în marile oraşe s-au format cozi imense la benzinării.

Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri în România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant”, a spus Dan Cărbunaru.

Acesta a precizat că prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus să se înceapă controale ample la staţiile de alimentare cu carburant.

„Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a mai spus Cărbunaru.

Şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, a transmis că nu există o problemă cu aprovizionarea de carburant.

România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi (miercuri – n.r.) întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. Avem suficiente stocuri”, a spus Popescu, pe Facebook. În marile oraşe s-au format cozi kilometrice la benzinării pentru aprovizionarea.

„E o nebunie fără sens. Este ritmul de scumpire normal, dat de situaţia actuală. Nu există nicio problemă cu aprovizionarea cu carburant”, a spus un antreprenor care are business cu o staţie de carburant în Sibiu.

Se pare că toată situaţia referitoare la carburant a luat amploare după ce, la o staţie din Oradea, din greşeală a fost afişat un preţ de 11 lei pentru litrul de benzină.

Planul Comisiei Europene de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră din UE cu cel puțin 55 % până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990, prezentat recent, va avea un efect direct asupra prețurilor la benzină și motorină plătite de consumatorii europeni, deci și cei din România. 

The post România are stoc de carburant. Reacția Guvernului cu privire la cozile din benzinării appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code