Flux-stiri

Preşedintele Serbiei cere Rusiei să înceteze campania prin care sârbii sunt invitaţi să lupte în Ucraina

  • Preşedintele Serbiei a criticat campania prin care ruşii încearcă să recruteze sârbi pentru a lupta în Ucraina alături de grupul paramilitar Wagner.
  • Imagini cu doi bărbaţi mascaţi care participă la un antrenament cu arme au fost difuzate marţi de agenţia de ştiri RIA din Rusia.
  • Potrivit ruşilor, este vorba despre doi voluntari sârbi aflaţi într-o zonă din Ucraina controlată de Rusia.

Preşedintele Serbiei a criticat campania prin care ruşii încearcă să recruteze sârbi pentru a lupta în Ucraina alături de grupul paramilitar Wagner, potrivit Sky News.

Site-urile ruseşti şi grupurile de pe reţelele de socializare au lansat campanii în limba sârbă pentru atragerea de voluntari care să lupte în Ucraina. Asta deşi legislaţia din Serbia le interzice cetăţenilor să participe la conflicte în străinătate, mai multe persoane fiind condamnate pentru acest lucru.

„De ce voi, cei de la Wagner, chemaţi pe cineva din Serbia, când ştiţi că este împotriva reglementărilor noastre?”, a întrebat preşedintele Aleksandar Vucic într-o emisiune difuzată de televiziunea Happy TV din Belgrad.

Imagini cu doi bărbaţi mascaţi care participă la un antrenament cu arme au fost difuzate marţi de agenţia de ştiri RIA din Rusia. Potrivit ruşilor, este vorba despre doi voluntari sârbi aflaţi într-o zonă din Ucraina controlată de Rusia.

Vucic a negat acuzaţiile potrivit cărora grupul Wagner ar fi prezent în Serbia. Ministrul sârb al apărării, Milos Vucevic, i-a avertizat pe sârbi să nu se alăture organizaţiilor ruseşti, ameninţând cu „consecinţe juridice” la Radio Europa Liberă.

Serbia este candidată la aderarea la UE, dar menţine o cooperare comercială şi militară cu Rusia şi depinde în totalitate de aceasta pentru importurile de gaze. Voluntari din această ţară au luptat alături de forţele pro-ruse în Ucraina în 2014 şi 2015. Invazia Rusiei în Ucraina a fost condamnată de Serbia în forurile internaţionale, dar ţara nu a impus sancţiuni Moscovei.

The post Preşedintele Serbiei cere Rusiei să înceteze campania prin care sârbii sunt invitaţi să lupte în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code