Flux-stiri

România trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică

România trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminicăRomânia trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică

  • În noaptea de sâmbătă spre duminică, se dau ceasurile înapoi cu o oră, astfel ora 04.00 devine ora 03.00.
  • Medicii avertizează: schimbarea orei poate da organismul peste cap
  • Nu sunt excluse insomniile, stările de oboseală, de nervi sau durerile de cap.

Acest an ar fi trebuit, în teorie, să fie ultimul în care ţările europene trec la ora de iarnă, însă după toate discuţiiile la nivel european, planul de renunţare la schimbarea orei nu a fost adoptat.

Ora de iarnă este considerată ora standard, astfel că diferenţa dintre ora oficială a României şi UTC (Coordinated Universal Time – n.r. ora universală) este de două ore în perioada orei de iarnă şi de trei ore în perioada orei de vară.

Ziua de 31 octombrie 2021 va avea 25 de ore și va fi cea mai lungă zi din an.

Medicii atrag însă atenția că schimbarea orei perturbă o anumită rutină și poate afecta organismul. Nu sunt excluse insomniile, stările de oboseală, de nervi sau durerile de cap.

Schimbarea orei se face de două ori pe an, în martie şi octombrie. În martie revenim la ora de vară, atunci când ceasul se va da cu o oră înainte.

The post România trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code