Flux-stiri

Romii ucraineni au furat un tanc rusesc în timpul nopții

  • Romii ucraineni au obținut o victorie, confiscând un tanc rusesc. „Țiganii au furat un tanc în satul Ljubimovka. Încă o dată. Țiganii. Tanc. Au furat. De la ruși”, scriu localnicii. Kachovky, în satul Ljubimovka din regiunea Kherson, informează Unian.
  • „De fapt, nu știu cum să vă spun, dar niște romi au furat un tanc de la ruși. Niciodată nu am fost mai mândru”, a scris un utilizator Twitter. Unii mai glumesc și pe seama faptului că l-au confiscat pentru ca mai târziu să îl dezmembreze și să facă bani.
  • Potrivit recensământului din 2001, în Ucraina trăiesc aproximativ 47.000 de romi.

Romii ucraineni au obținut o victorie confiscând un tanc rusesc. „Țiganii au furat un tanc în satul Ljubimovka. Încă o dată. Țiganii. Tanc. Au furat. De la ruși”, scriu localnicii. Kachovky, în satul Ljubimovka din regiunea Kherson, informează Unian.

„De fapt, nu știu cum să vă spun, dar niște romi au furat un tanc de la ruși. Niciodată nu am fost mai mândru”, a scris un utilizator Twitter. Unii mai glumesc și pe seama faptului că l-au confiscat pentru ca mai târziu să îl dezmembreze și să facă bani.

Potrivit recensământului din 2001, în Ucraina trăiesc aproximativ 47.000 de romi. Cu toate acestea, potrivit unor grupuri pentru drepturile omului, citate de BBC în urmă cu patru ani, numărul lor real ar putea fi de aproximativ 260.000, iar alte estimări vorbesc de 400.000 de romi. Aceștia locuiesc cel mai adesea în Transcarpatia, Odesa sau în regiunea Harkov.

Portalul ONU din Ucraina avertizează că până la 30.000 de romi nu au documente. În plus, mulți romi ucraineni nu își declară etnia, de asemenea din cauza rasismului experimentat de populația majoritară și a discriminării. Doar în ultimii ani, așezările de romi au fost ținta unor atacuri de mai multe ori. Condițiile de trai ale romilor ucraineni sunt adesea foarte precare.

UCRAINENII ÎI ÎMPIEDICĂ PE RUȘI SĂ SE DEPLASEZE CU PROPRIILE LOR CORPURI

De două zile, ucrainenii învață, la recomandarea guvernului, să facă un cocktail Molotov, pe care apoi îl aruncă în tancurile rusești și în alte echipamente. Videoclipurile cu mașinile în flăcări au servit apoi drept dovadă că și o armă de câțiva euro poate distruge un tanc de milioane de euro.

Există, de asemenea, o mulțime de videoclipuri pe rețelele de socializare în care ucrainenii își folosesc propriile corpuri pentru a împiedica un tanc rusesc să intre în oraș. Unul dintre ele este din zona Cernigov, unde și poliția locală s-a alăturat civililor.

Un alt videoclip realizat de amatori arată un bărbat în vârstă care încearcă să se cațere pe un tanc în mișcare în orașul Bachmach din nordul Ucrainei. Când acest lucru nu a ajutat, el a îngenuncheat în timp ce localnicii s-au adunat în jurul său. Aceștia l-au implorat pe șofer să se oprească.

The post Romii ucraineni au furat un tanc rusesc în timpul nopții appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code