Flux-stiri

„Opriți războiul!”. Peste 3.000 de persoane reţinute în Rusia. Berlin, 100.000 de protestatari

  • Peste 4.000 de persoane au fost reţinute în Rusia până în prezent, în timp ce protestele anti-război intră în a patra zi, potrivit unui grup de monitorizare independent.
  • Peste 100.000 de persoane au ieșit duminică pe străzile capitalei Germaniei, Berlin, pentru a manifesta împotriva războiului din Ucraina, în urma invaziei rusești.

Peste 4.000 de persoane au fost reţinute în Rusia până în prezent, în timp ce protestele anti-război intră în a patra zi, potrivit unui grup de monitorizare independent.

Autorităţile ruse au reţinut în total 4.124 de persoane pentru participarea la proteste antirăzboi neautorizate în întreaga ţară, de când Kremlinul a ordonat invazia Ucrainei, a declarat duminică site-ul independent de monitorizare OVD-Info, citat de CNN.

Doar duminică, până la 17.50, ora Moscovei (16.50, ora României), 1.002 persoane fuseseră reţinute pentru proteste în 44 de oraşe din întreaga ţară, a mai informat OVD-Info. Numai în Moscova au fost reţinute 484 de persoane.

Conform legislaţiei ruse, demonstraţiile de amploare necesită solicitarea de autorizaţii, iar cererile trebuie depuse cu cel mult 15, dar nu mai puţin de 10 zile înainte de eveniment.

Amenzi mari – şi în unele cazuri chiar închisoare – pot fi aplicate celor care protestează fără permisiune.

Persoanele fizice au voie să organizeze „pichetări simple”, care sunt proteste individuale, dar nu este neobişnuit ca oamenii să fie reţinuţi şi pentru acestea.

Joi, Comitetul de Investigaţii al Rusiei a avertizat că participarea la orice protest împotriva războiului este ilegală. De asemenea, a declarat că infracţiunile ar putea fi înscrise în cazierul judiciar al participanţilor, ceea ce ar „lăsa un semn asupra viitorului persoanei”.

100.000 DE PERSOANE PROTESTEAZĂ LA BERLIN.

Peste 100.000 de persoane au ieșit duminică pe străzile capitalei Germaniei, Berlin, pentru a manifesta împotriva războiului din Ucraina, în urma invaziei rusești. Demonstranții purtau steaguri ucrainene și bannere cu mesaje precum „Opriți războiul”, „Opriți toate magazinele lui Putin” și „Solidaritate cu Ucraina”.

The post „Opriți războiul!”. Peste 3.000 de persoane reţinute în Rusia. Berlin, 100.000 de protestatari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code