Flux-stiri

UPDATE. Putin a ordonat ca forțele de descurajare nucleară ale Rusiei să intre în alertă maximă după declarațiile „agresive” ale țărilor NATO

  • Președintele rus Vladimir Putin a ordonat comandamentului militar să pună forțele de descurajare nucleară în stare de alertă maximă după declarațiile agresive ale țărilor NATO
  • Putin a ordonat ministrului rus al apărării și șefului Statului Major General al armatei să pună forțele de descurajare nucleară într-un „regim special de serviciu de luptă”.
  • Ordinul său a ridicat amenințarea că tensiunile cu Occidentul din cauza invaziei din Ucraina ar putea duce la utilizarea armelor nucleare.

UPDATE 17:00

REACȚIA NATO la Declarațiile Rusiei despre aducerea forțelor de descurajare într-un regim special subliniază importanța unității NATO, a spus Stoltenberg. Declaraţiile Rusiei despre descurajare arată gravitatea situaţiei, a mai spus secretarul general al NATO.

NATO crește aprovizionarea Ucrainei cu sisteme antiaeriene și antitanc, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a spus că are deplină încredere în Zelensky cu privire la viitoarele discuții dintre Rusia și Ucraina

NATO crește aprovizionarea cu sisteme antiaeriene și antitanc, precum și cu muniție către Ucraina, a declarat secretarul general. Stoltenberg a spus că NATO nu vede Rusia ca pe o amenințare „inevitabilă” la adresa securității sale, dar consideră că acțiunile sale au devenit semnificativ mai agresive.

UPDATE 15:40

Ucraina a confirmat, duminica, informaţiile despre negocierile  care vor avea loc între Rusia şi Ucraina, a informat agregatorul de ştiri The Kyv Indepedent.  În acest moment nu sunt mai multe informaţii publice despre locul şi modul în care se vor desfăşura negocierile.

Anterior, Rusia a dat Ucrainei un termen limită până astăzi la ora 15:00 pentru a se decide dacă se vor întâlni pentru negocieri în Belarus, scrie agregatorul de informaţii The Kyiv Independent . Tot astăzi, preşedintele republicii Belarus Aleksandr Lukaşenko a confirmat că s-au tras rachete asupra Ucrainei de pe teritoriul ţării sale şi a ameninţat că va invada Ucraina cu armata belarusă.

ZELENSKI, în urma discuției cu Alexandru Lukașenko

Am convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu delegația rusă fără condiții prealabile la granița ucraineană-belarusă, lângă râul Pripyat

Alexandru Lukașenko și-a asumat responsabilitatea pentru a se asigura că toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus rămân la sol în timpul călătoriei, discuțiilor și întoarcerii delegației ucrainene.”

Biroul lui Zelensky: Delegația ucraineană merge să negocieze la granița cu Belarus.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele Vladimir Putin a ordonat ca forțele de descurajare nucleară ale Rusiei să intre în alertă, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza Ucrainei, anunță AP.

Putin ordonă forțelor de descurajare nucleară în alertă maximă

Vorbind la o întâlnire cu principalii săi oficiali, Putin a afirmat duminică faptul că principalele puteri NATO au făcut „declarații agresive”, împreună cu Occidentul care a impus sancțiuni financiare dure împotriva Rusiei, inclusiv președintele însuși.

Putin a ordonat ministrului rus al apărării și șefului Statului Major General al armatei să pună forțele de descurajare nucleară într-un „regim special de serviciu de luptă”.

Ordinul său a ridicat amenințarea că tensiunile cu Occidentul din cauza invaziei din Ucraina ar putea duce la utilizarea armelor nucleare.

Liderul rus a amenințat săptămâna aceasta că va riposta dur împotriva oricărei națiuni care intervine direct în conflictul din Ucraina.

Putin a instruit să transfere forțele de descurajare către armata rusă într-un mod special de serviciu. El a declarat acest lucru în timpul unei întâlniri cu Șoigu și Gerasimov la Kremlin.

Forța de descurajare din armata rusă este un nume generalizat pentru principalul armament al trupelor și forțelor din Forțele Armate Ruse, care au ca armament principal rachete nucleare strategice și tactice. După cum se menționează pe site-ul web al Ministerului Apărării al Federației Ruse, forțele strategice de descurajare sunt concepute pentru a descuraja agresiunea împotriva Federației Ruse și a aliaților săi, precum și pentru a învinge agresorul inclusiv într-un război cu folosirea armelor nucleare.

Națiunea deține aproximativ 6.400 de focoase nucleare – cel mai mare stoc de arme nucleare din lume. Mai mult de jumătate din cele 14.000 de arme nucleare ale lumii sunt deținute de Rusia. Statul predecesor al Rusiei, Uniunea Sovietică, a atins un vârf de stoc de aproximativ 45.000 de focoase nucleare în 1986.


The post UPDATE. Putin a ordonat ca forțele de descurajare nucleară ale Rusiei să intre în alertă maximă după declarațiile „agresive” ale țărilor NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code