Flux-stiri

Rusia a blocat prin veto, în Consiliul de Securitate ONU, un proiect care critica intervenţia militară

  • Reprezentantul Rusiei în Consiliul de Securitate ONU a blocat, prin veto, un proiect care critică intervenția militară rusă în Ucraina.
  • Proiectul de rezoluție, elaborat de SUA și Albania, critica agresiunea rusă în Ucraina și retragerea imediată a trupelor.
  • Rusia şi-a utilizat dreptul de veto, proiectul de rezoluţie fiind respins.

Reprezentantul permanent al Rusiei în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite (ONU) a blocat prin veto, vineri seară, în mod previzibil, un proiect de rezoluţie care critica dur intervenţia militară rusă în Ucraina.

Proiectul de rezoluţie al ONU, elaborat de Statele Unite şi Albania, critica „în termenii cei mai puternici” „agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei” şi cerea retragerea „imediată” a trupelor ruse.

Dintre cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, 11 au votat în favoarea proiectului de rezoluţie, iar trei s-au abţinut de la vot – China, India şi Emiratele Arabe Unite.

Rusia şi-a utilizat dreptul de veto, astfel că proiectul de rezoluţie împotriva intervenţiei militare în Ucraina a fost respins.

The post Rusia a blocat prin veto, în Consiliul de Securitate ONU, un proiect care critica intervenţia militară appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code