Flux-stiri

Rusia acuză Meta de „activitate extremistă”. WhatsApp nu va fi afectat

  • Un tribunal din Moscova spune că Meta s-a implicat în „activități extremiste”.
  • Facebook și Instagram sunt deja interzise în Rusia.
  • Procurorii și tribunalul spun că WhatsApp nu va fi afectat.

Un tribunal din Moscova a declarat luni că Meta este vinovată de „activitate extremistă”, dar hotărârea nu va afecta serviciul său de mesagerie WhatsApp, concentrându-se pe rețelele de socializare Facebook și Instagram ale firmei americane, care sunt deja interzise utilizatorilor ruși.

Meta nu a răspuns la solicitările de comentarii după ce Tribunalul districtual Tverskoi din Moscova a anunțat într-un comunicat de presă că a confirmat un proces intentat de procurorii de stat privind interzicerea activităților companiei pe teritoriul rus. Avocatul Meta, Victoria Shakina, declarase anterior în fața instanței că firma nu desfășoară activități extremiste și că este împotriva rusofobiei, a relatat agenția de presă Interfax.

Nu era clar dacă Meta va face apel la scoaterea în afara legii a activităților Facebook și Instagram în Rusia „pe motiv că realizează activități extremiste„, interdicție despre care judecătoarea Olga Solopova spune că va fi pusă în aplicare imediat.

Luni seara târziu, autoritatea de reglementare în domeniul comunicațiilor Roskomnadzor a declarat că va exclude Meta de pe lista entităților străine care operează pe internet în Rusia, iar Instagram și Facebook din registrul rețelelor sociale, potrivit agențiilor de presă.

Roskomnadzor a mai spus că mass-media din Rusia trebuie să eticheteze Meta și rețelele sale sociale ca fiind interzise atunci când distribuie informații și că le este interzis să afișeze logo-urile acestora.

În trecut, Rusia a desemnat în trecut grupuri precum Talibanii și Statul Islamic ca fiind „extremiste”, apoi a extins acest lucru la Martorii lui Iehova și la Fundația Anticorupție a criticului încarcerat al Kremlinului Alexei Navalny.

Facebook avea anul trecut 7,5 milioane de utilizatori în Rusia, iar WhatsApp 67 de milioane, estimează cercetătorul Insider Intelligence, în timp ce Instagram a declarat că interdicția sa va afecta 80 de milioane de utilizatori din Rusia.

The post Rusia acuză Meta de „activitate extremistă”. WhatsApp nu va fi afectat appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code