Flux-stiri

Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema situației din Bucha

  • Moscova a solicitat luni o reuniune specială a Consiliului de Securitate al ONU pentru a aborda afirmațiile potrivit cărora forțele rusești au comis atrocități împotriva civililor ucraineni la Bucha, un oraș de la periferia Kievului.
  • Autoritățile ucrainene investighează posibile crime de război comise de Rusia după ce au găsit sute de cadavre, unele legate și împușcate de la mică distanță.
  • Ucraina și liderii occidentali investighează crimele de război în urma descoperirii unor gropi comune.

Adjunctul ambasadorului Moscovei la ONU, Dmitri Polyanskiy, afirmă că solicitarea a fost făcută „în lumina provocărilor odioase ale radicalilor ucraineni”. Duminică, Dmitri Polyanskiy, ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, a solicitat o reuniune a Consiliului „în lumina provocărilor odioase ale radicalilor ucraineni”, a declarat el într-o postare pe Twitter.

Ucraina și liderii occidentali și-au exprimat indignarea față de descoperirea gropilor comune și a sute de morți în micul oraș situat la nord-vest de Kiev. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat direct Moscova pentru „uciderea” civililor. Rusia a negat acuzațiile și a declarat că Kievul a înscenat imagini cu cadavrele.

Un înalt oficial de la Washington, Samantha Power, fost ambasador al SUA la ONU, a criticat demersul Moscovei la ONU și a declarat că acesta a fost conceput pentru a „simula indignarea”.

„Rusia se inspiră din cartea de joc pe care a folosit-o pentru Crimeea și Alep”, a scris pe Twitter Power, administratorul Agenției americane pentru Dezvoltare Internațională. Autoritățile ONU nu au declarat încă public dacă luni va avea loc o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

Luni și marți, o delegație a miniștrilor de externe din Liga Arabă se va întâlni cu omologii lor din Rusia și Ucraina pentru a căuta o soluție diplomatică la război. Orașul Bucha continuă să fie deminat. Cei care au rămas primesc ajutor umanitar. În oraș sunt cadavrele celor morți pe străzi.

The post Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema situației din Bucha appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code