Flux-stiri

Rusia îndeamnă Turcia „să se abțină” de la acțiuni militare în Siria

  • Rusia speră că Turcia nu va lansa o ofensivă în nordul Siriei, a declarat joi un purtător de cuvânt diplomatic, după ce președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a reînnoit amenințările cu o campanie militară care vizează „teroriștii”.
  • „Sperăm că Ankara se va abține de la acțiuni care ar putea duce la o deteriorare periculoasă a situației deja dificile din Siria”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.
  • „O astfel de mișcare, în absența acordului guvernului legitim al Republicii Arabe Siriene, ar fi o încălcare directă a suveranității și integrității teritoriale a Siriei” și ar „provoca o nouă escaladare a tensiunilor în Siria”, a adăugat ea.

Rusia speră că Turcia nu va lansa o ofensivă în nordul Siriei, a declarat joi un purtător de cuvânt diplomatic, după ce președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a reînnoit amenințările cu o campanie militară care vizează „teroriștii”.

Sperăm că Ankara se va abține de la acțiuni care ar putea duce la o deteriorare periculoasă a situației deja dificile din Siria”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

Facem încă un pas în stabilirea unei zone de securitate de 30 de kilometri de-a lungul graniței noastre de sud. Vom curăța Tal Rifaat și Manbij”, a spus el, referindu-se la două orașe din nordul Siriei.

Erdoğan a spus că vor continua apoi „pas cu pas, în alte regiuni”.

Președintele turc a reînnoit miercuri amenințările cu o ofensivă militară în nordul Siriei.

De o săptămână, liderul Turciei amenință că va lansa o operațiune împotriva luptătorilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

El vizează, de asemenea, Unitățile de Protecție a Poporului (YPG), un grup sirio-kurd pe care îl consideră parte a PKK.

Zakharova a spus că „înțelegem preocupările Turciei cu privire la amenințările la adresa securității naționale care se răspândesc in regiunile de frontieră cu Siria”, dar a adăugat că problema poate fi rezolvată doar dacă trupele siriene sunt înlaturate din zonă.

În conformitate cu termenii unui acord din 2019, Rusia, un aliat al regimului de la Damas și Turcia au convenit să se asigure că forțele kurde se retrag din zonele din Siria apropiate de granița cu Turcia și să lanseze patrule comune.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a avertizat miercuri că o astfel de ofensivă militară în Siria, ar pune regiunea în pericol.

The post Rusia îndeamnă Turcia „să se abțină” de la acțiuni militare în Siria appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code