Flux-stiri

Rusia îşi retrage personalul diplomatic din Ucraina. Tensiunile sunt din ce în ce mai mari

  • Diplomaţii ruşi încep să plece din Ucraina, a declarat pentru RIA Novosti, o sursă internă.
  • Rusia a declarat că nu intenţionează să invadeze Ucraina şi nu a anunţat oficial retragerea diplomaţilor de acolo.
  • Planurile de evacuare a personalului din ambasadele din Ucraina au fost deja anunţate de Marea Britanie, Germania şi Australia.

Rusia a început să-şi retragă personalul diplomatic din Ucraina, a informat, sâmbătă, agenţia de presă rusă, Ria Novosti.

„Conform declaraţiilor cetăţenilor ucraineni, diplomaţii şi ofiţerii consulari ruşi din Ucraina au început să plece în Rusia. Acest lucru, în special, este evidenţiat de dificultăţile apărute la efectuarea unor întâlniri la consulate şi la ambasadă”, a spus sursa pentru presă.

Rusia a declarat că nu intenţionează să invadeze Ucraina şi nu a anunţat oficial retragerea diplomaţilor de acolo, însă o reducere a personalului a fost indicată de dificultatea crescută în obţinerea de numiri la ambasada şi consulatele Rusiei.

Planurile de evacuare a personalului din ambasadele din Ucraina au fost deja anunţate de Marea Britanie, Germania şi Australia. Multe ţări occidentale – Canada, Finlanda, Letonia, Ţările de Jos, Estonia, Japonia, Noua Zeelandă şi altele – au cerut cetăţenilor să părăsească imediat Ucraina, după ce consilierul pentru securitate naţională din SUA, Jake Sullivan, a declarat, vineri, că o invazie rusă a Ucrainei ar putea avea loc „oricând”.

„Nu ştiu ce idei au colegii noştri anglo-saxoni”, a adăugat ministrul rus de externe, Lavrov, reiterând poziţia Moscovei faţă de actuală criză legată de Ucraina: nu Rusia – care a comasat zeci de mii de militari la frontiera ucraineană – este responsabilă de criza legată de Ucraina, ci Kievul şi Occidentul, care ar pregăti o diversiune în Donbas.

În acest sens, agenţia de presă EFE citează surse diplomatice ruseşti din Ucraina, potrivit cărora Rusia pregăteşte „intens” un plan de evacuare a personalului neesenţial de la ambasada sa din Kiev, în contextul tensiunilor între cele două ţări.

The post Rusia îşi retrage personalul diplomatic din Ucraina. Tensiunile sunt din ce în ce mai mari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code