Flux-stiri

Rusia revendică controlul asupra a 3 așezări din regiunea ucraineană Donețk

  • Andriyivka, Bilogorivka, Perse Travn sunt complet eliberate, afirmă Ministerul Apărării.
  • Donețk și Lugansk cuprind împreună regiunea rusofonă Donbas.
  • Donețk este, de asemenea, una dintre cele patru regiuni pe care Rusia le-a anexat în urma unor referendumuri.

Rusia a preluat controlul asupra a trei așezări din regiunea ucraineană Donețk, a anunțat miercuri Ministerul Apărării. Ca urmare a atacurilor trupelor ruse, așezările Andriyivka, Bilogorivka și Pershe Travnya din Republica Populară Donețk au fost complet eliberate”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Confruntările pentru controlul așezării Vodyane au continuat, a adăugat acesta. Într-un discurs televizat marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski descrisese situația de pe front ca fiind dificilă”.

În pofida pierderilor extrem de mari ale Rusiei, ocupanții continuă să încerce să avanseze în regiunea Donețk, să se impună în regiunea Lugansk, să se deplaseze în regiunea Harkov”, a declarat el. Dar noi rezistăm și – cel mai important – nu permitem inamicului să își îndeplinească intențiile”.

Donețk și Lugansk cuprind împreună regiunea rusofonă Donbas, care a rămas un punct central al operațiunii militare speciale” în curs de desfășurare a Moscovei în Ucraina. Chiar înainte de a lansa războiul de la sfârșitul lunii februarie, Moscova a recunoscut ambele teritorii ca republici populare independente”.

Donețk este, de asemenea, una dintre cele patru regiuni pe care Rusia le-a anexat în urma unor referendumuri simulate” în septembrie. Celelalte trei sunt Lugansk, Herson și Zaporojie.

The post Rusia revendică controlul asupra a 3 așezări din regiunea ucraineană Donețk appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 27 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code