Flux-stiri

Rusia scapă de sistemul GPS cu ajutorul Chinei

Rușii vor să scape de GPSRușii vor să scape de GPS

  • Rusia vrea să scape de sistemul de localizare de tip GPS, folosit la scară largă în domeniul transporturilor, dar și cel militar.
  • Roscosmos va trimite propuneri Ministerului Transporturilor și Agenției Federale de Transport Aerian cu privire la înlocuirea GPS-ului cu GLONASS.
  • Dmitri Rogozin anunță că, astfel, rușii vor putea beneficia de un semnal asemănător celui GPS cu ajutorul sistemului de navigație chinezesc Beidou.

Rusia vrea să scape de sistemul de localizare de tip GPS, folosit la scară largă în domeniul transporturilor, dar și cel militar. Rușii vor să se folosească de o alternativă pusă la dispoziție de partenerii din China, așa cum au procedat și cu codul SWIFT bancar (CIPS în China).

Directorul Roscosmos, Dmitri Rogozin, a anunțat pe Telegram că vrea să scape de sistemul GPS, folosit de întreaga lume. „Astăzi vom trimite propunerile noastre tehnice Ministerului Transporturilor și Agenției Federale de Transport Aerian privind înlocuirea GPS-ului cu echipamente de abonat GLONASS, care vor putea primi și un semnal de navigație de la sistemul de navigație orbital chinez Beidou, cu a cărui administrație avem un parteneriat de success în ultimii opt ani”, a scris oficialul Rus, potrivit agenției rusești TASS.

Șeful Roscosmos a subliniat că corporația de stat a avertizat anterior despre o posibilă oprire a GPS-ului, în timp ce companiile rusești au continuat să închirieze și să achiziționeze echipamente de aviație străine, ignorând cerințele pentru instalarea echipamentelor GLONASS pe acesta.

Acum vor căuta o soluție de avarie, însă există o singură soluție: să instalați stații GLONASS la toate aeroporturile pentru a furniza un semnal de navigație de înaltă precizie și să instalați receptoare GLONASS pe toate aeronavele care operează în țara noastră”, a completat Rogozin.

Rogozin a numit costul instalării echipamentelor un chilipir în comparație cu prețul vieții unei persoane. Directorul general al corporației de stat a mai amintit că de la 1 ianuarie 2017, sistemul ERA-GLONASS a fost instalat pe toate mașinile fabricate sau importate în Federația Rusă.

Potrivit presei din Rusia, Agenția Federală de Transport Aerian a recomandat companiilor aeriene să se pregătească pentru zboruri fără a utiliza sistemul global de navigație prin satelit (GPS) american.

Rușii vor să răspundă astfel să prevină o eventuală tăiere a Rusiei de la GSP, precum și eventuale atacuri asupra avioanelor Rusiei atunci când zboară în regiunea Kaliningrad, peste Marea Neagră sau lângă Finlanda.

Global Positioning System (din engleză; în traducere liberă, Sistem de Poziționare Globală; prescurtat GPS) este un sistem global de navigație prin satelit și unde radio, folosit de miliarde de oameni.

The post Rusia scapă de sistemul GPS cu ajutorul Chinei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code