Flux-stiri

Rusia trimite sisteme de rachete tactice Iskander-M în Belarus

Rusia ameninţă EuropaRusia ameninţă Europa

  • Rusia va trimite rachete capabile să fie dotate cu focoase nucleare în Belarus în următoarele câteva luni, a declarat sâmbătă preşedintele rus Vladimir Putin.
  • Acesta l-a primit pe liderul belarus Alexander Lukaşenko.
  • Sistemele de rachete tactice Iskander-M pot folosi rachete balistice sau de croazieră în versiunile lor convenţionale şi nucleare.

Rusia va trimite rachete capabile să fie dotate cu focoase nucleare în Belarus în următoarele câteva luni, a declarat sâmbătă preşedintele rus Vladimir Putin. Acesta l-a primit pe liderul belarus Alexander Lukaşenko.

În următoarele luni, vom transfera Belarusului sisteme de rachete tactice Iskander-M, care pot folosi rachete balistice sau de croazieră, în versiunile lor convenţionale şi nucleare„, a declarat Putin, citat de The Guardian.

De asemenea, el s-a oferit să modernizeze avioanele de război ale Belarusului pentru a le face capabile să transporte arme nucleare, pe fondul creşterii tensiunilor cu Occidentul din cauza Ucrainei.

Lukaşenko i-a cerut anterior lui Putin să „adapteze” avioanele.

Multe (avioane) Su-25 sunt în serviciul armatei belaruse. Acestea ar putea fi modernizate într-un mod adecvat„, a declarat Putin, adăugând: „Această modernizare ar trebui să fie efectuată în fabricile de avioane din Rusia, iar instruirea personalului ar trebui să înceapă în conformitate cu aceasta„.

Vom conveni asupra modului de a realiza acest lucru„, a spus Putin.

Lukaşenko a declarat luna trecută că ţara sa a cumpărat din Rusia rachete cu capacitate nucleară Iskander şi sisteme antiaeriene antirachetă S-400.

The post Rusia trimite sisteme de rachete tactice Iskander-M în Belarus appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code