Flux-stiri

Secretarul de stat american, Antony Blinken și secretarul apărării, Lloyd Austin, în vizită la Kiev

Statele Unite au anunțat o nouă asistență militară pentru Ucraina, în timp ce secretarul de stat al președintelui Joe Biden și șeful Pentagonului au încheiat o călătorie secretizată la Kiev, conform APNews.

În cadrul vizitei americane de cel mai înalt nivel de la invazia Rusiei, Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin i-au spus președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, și consilierilor săi că SUA vor oferi peste 300 de milioane de dolari în finanțare militară externă și au aprobat o vânzare de muniție în valoare de 165 de milioane de dolari.

Aceștia au mai spus că Biden va anunța în curând candidatul său pentru funcția de ambasador în Ucraina și că diplomații americani care au părăsit Ucraina înainte de război vor începe să se întoarcă în țară săptămâna viitoare. Cu toate acestea, ambasada americană din Kiev va rămâne închisă pentru moment.

Zelenski anunțase sâmbătă că se va întâlni duminică cu oficialii americani de la Kiev, dar administrația Biden a refuzat să confirme acest lucru și a refuzat să discute detaliile unei posibile vizite, chiar dacă planificarea era în curs de mai bine de o săptămână.

Jurnaliștilor care au călătorit cu Austin și Blinken în Polonia li s-a interzis să relateze despre călătorie până la încheierea acesteia, nu li s-a permis să îi însoțească în călătoria lor pe uscat în Ucraina și li s-a interzis să precizeze unde în sud-estul Poloniei au așteptat întoarcerea membrilor cabinetului. Oficialii de la Departamentul de Stat și Pentagon au invocat probleme de securitate.

Austin și Blinken au anunțat o finanțare militară externă în valoare totală de 713 milioane de dolari pentru Ucraina și 15 țări aliate și partenere, aproximativ 322 de milioane de dolari fiind destinate Kievului. Restul va fi împărțit între membrii NATO și alte națiuni care au furnizat Ucrainei provizii militare esențiale de la începutul războiului cu Rusia, au declarat oficialii.

O astfel de finanțare este diferită de asistența militară americană anterioară pentru Ucraina. Nu este o donație din stocurile epuizate ale Departamentului american al Apărării, ci mai degrabă bani pe care țările îi pot folosi pentru a cumpăra provizii de care ar putea avea nevoie.

Noii bani, împreună cu vânzarea de 165 de milioane de dolari în muniție care nu este fabricată în SUA și care este compatibilă cu armele din epoca sovietică pe care le folosesc ucrainenii, ridică suma totală a asistenței militare americane pentru Ucraina la 3,7 miliarde de dolari de la invazie, susțin oficialii.

Zelenski i-a îndemnat pe americani să nu vină cu mâna goală. Oficialii americani au declarat că sunt de părere că noua asistență va satisface cel puțin o parte din cererile urgente ale ucrainenilor pentru mai mult ajutor. Noua artilerie, inclusiv obuziere, continuă să fie livrată într-un ritm rapid armatei ucrainene, care este instruită cu privire la utilizarea acesteia în țările vecine, au declarat oficialii.

Pe frontul diplomatic, Blinken i-a spus lui Zelenski că Biden va anunța nominalizarea sa a diplomatului veteran Bridget Brink pentru a fi următorul ambasador al SUA în Ucraina. Un ofițer de carieră în serviciul extern, Brink a ocupat din 2019 funcția de ambasador în Slovacia. Anterior, ea a deținut misiuni în Serbia, Cipru, Georgia și Uzbekistan, precum și în cadrul Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă. Postul necesită confirmarea de către Senatul SUA.

De asemenea, Blinken i-a spus ministrului ucrainean de externe că micul personal de la Ambasada SUA din Kiev, acum închisă, care s-a mutat în Polonia de la birourile temporare din orașul Lviv, situat în vestul Ucrainei, va începe să facă călătorii de o zi la Lviv în zilele următoare. Oficialii au declarat că SUA au accelerat revizuirea condițiilor de securitate din capitală și că Departamentul de Stat va redeschide ambasada de acolo de îndată ce situația o va permite.

Din Polonia, Blinken intenționează să se întoarcă la Washington, în timp ce Austin se va îndrepta spre Ramstein, în Germania, pentru o reuniune a miniștrilor apărării din NATO și a altor țări donatoare, care va avea loc marți.

Această discuție va analiza actualizările de pe câmpul de luptă de la fața locului, asistența suplimentară de securitate pentru Ucraina și nevoile de apărare pe termen mai lung în Europa, inclusiv modul de intensificare a producției militare pentru a umple golurile provocate de războiul din Ucraina, au declarat oficialii. Se așteaptă ca peste 20 de națiuni să trimită reprezentanți la reuniune.

Oficialii ucraineni participanți au fost Zelenski, ministrul afacerilor externe Dmytro Kuleba, ministrul apărării Olexiy Reznikov, ambasadorul Oskana Markarova, șeful administrației prezidențiale Andriy Yermak, șeful apărării Valerii Zaluzhnyi și Andrii Sybiya din biroul lui Zelenski.

Reprezentanții Statelor Unite, pe lângă Blinken și Austin, au fost Tom Sullivan, adjunctul șefului de cabinet al Departamentului de Stat, Tom Sullivan, asistentul militar principal, generalul-locotenent Randy George, și asistentul adjunct al secretarului apărării, Laura Cooper.

The post Secretarul de stat american, Antony Blinken și secretarul apărării, Lloyd Austin, în vizită la Kiev appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code