Flux-stiri

Senatul SUA a ajuns la un acord pentru combaterea schimbărilor climatice

schimbari-climaticeschimbari-climatice

  • Democrații din Senatul Statelor Unite au înceiat un acord neașteptat cu privire la schimbările climatice.
  • Acesta este cea mai ambițioasă acțiune întreprinsă vreodată de către SUA pentru combaterea încălzirii globale.
  • Decizia îl va ajuta pe președintele Joe Biden să își respecte angajamentul de a reduce la
    jumătate emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030.

„Trebuie să răspundem la catastrofa climatică în care trăim. Adică, oamenii se confruntă cu ea în fiecare zi. Avem secete, incendii, inundații, ne distruge infrastructura. Trebuie să reacționăm la schimbările climatice și trebuie să reacționăm în mare măsură. Așadar, mă bucur să văd că acest lucru este inclus. Mă bucur să văd inclusă o taxă de 15% pentru corporațiile care au evitat plata taxelor. Mă bucur să văd că cei bogați contribuie și ei cu partea lor echitabilă.”

Planul de combatere a schimbărilor climatice a stărnit controverse în rândul politicienilor americani. Aceștia sunt îngrijorați cu privire la efectele pe care îl poate avea acest proiect asupra inflației cu
care se confruntă în aceste momente SUA.

„Este un proiect de lege cât se poate de absurd și se poate numi o reducere a inflației. Aceasta va contribui în mod cert la creșterea inflației. Adică, atunci când măriți impozitele pentru cei care creează locuri de muncă, când schimbi întregul mod în care sunt determinate impozitele lor, prin aplicarea unei cote minime de impozitare de 15%, când schimbi modul în care pot cheltui, modul în care pot deduce și tot ceea ce va face este să crească inflația. Mi se pare absurd.”

The post Senatul SUA a ajuns la un acord pentru combaterea schimbărilor climatice appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code